Hegdambroek gedeeltelijk afgesloten vanwege brand

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
17 maart 2022

Vanmiddag brak oomstreeks 17.00 uur brand uit in een garage aan de 10e straat van de Hegdambroek. De wijk is gedeeltelijk afgesloten.

De brand onstond in een garage tegen een hoekwoning, waarin vaker aan auto's gesleuteld wordt. De bewoner zat op het moment dat de brand uitbrak in de woning. De vlammen sloegen al snel uit het dak van de garage. Omdat er gasflessen in de garage liggen, is de omgeving ruim afgezet. De toegang tot de wijk vanaf de Weijbroekweg en de uitgang vanaf de 10e straat zijn direct afgesloten.

De brandweer blust de brand en haalt de gasflessen naar buiten. Om de garage binnen te komen hebben ze de garagedeur open moeten breken. Omstreeks 17.30 uur was de brand geblust. Niet veel later kon verkeer weer rijden, via de 20e straat. Verkeer kan via die straat de wijk in en uit. De 10e straat blijft nog enige tijd afgesloten tussen de Weijbroekweg en de 24e straat.

De inhoud van de garage en het dak liepen forse schade op door de brand. Team Brandonderzoek van de brandweer doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Stichting Salvage is onderweg om de afhandeling met onder andere de verzekering te regelen voor de bewoners.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen