Vogelpraat in het park: ontdekkingstocht door de natuur met de Scharrelkids

Natuur
Van onze redactie
16 maart 2022

Na een veel te lange winterslaap is het weer tijd om op pad te gaan met de Scharrelkids! Wrijf je ogen uit en zet je oren open, want er is in het voorjaar veel te ontdekken over de vogelwereld. Op woensdag 23 maart kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar mee op pad door park Brakkenstein. 

Deze ontdekkingstocht wordt georganiseerd door IVN Rijk van Nijmegen in samenwerking met De Bastei en Hortus Nijmegen.

Het is spannend om vogels te zoeken; we weten niet waar we ze gaan vinden of welke soorten we gaan zien. De ene dag zitten er honderden ganzen in een weiland en de volgende dag zijn ze verdwenen. Waar zijn ze dan heen? Welke vogels vormen groepen, welke zwerven liever alleen rond of blijven gezellig met zijn tweeën?

Het is niet gemakkelijk voor vogels om in de winter aan voedsel te komen. Daarom trekken ze vaak naar het warme zuiden. Welke vogels zijn er gebleven? En zijn er misschien al trekvogels uit het zuiden weer naar Nederland teruggevlogen?

De ene vogel slaapt op een tak, de ander in een comfortabel nest. De gierzwaluw is wel een heel vreemde vogel en slaapt gewoon zwevend in de lucht! Wat hoor je aan het geluid van vogels: willen ze indruk maken, hoor je een alarmroep of gewoon gezellig geklets?

De ontdekkingstocht start om 14.30 uur in de Theetuin van de Hortus Nijmegen aan de d’Almaresweg 22d. Om 16.30 uur kun je daar weer opgehaald worden. We gaan een flinke wandeling maken, dus trek goede schoenen aan. De begeleiders van IVN Rijk van Nijmegen zorgen voor verrekijkers en wat eten en drinken.

Deelname kost € 3,00. Vrienden van de Bastei en IVN Rijk van Nijmegen betalen 1,50. Meld je aan via debastei.nl/ontdekkingstocht of bel 024-3297070.

Volg De Bastei op www.debastei.nl of via Facebook of Instagram.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties