Valkhof Festival tijdens Vierdaagsefeesten maakt eerste 17 namen bekend

Van onze redactie
16 maart 2022

De Vierdaagsefeesten gaan door, dus ook Valkhof Festival. Met de eerste zeventien namen van de line-up is een terugkeer 'naar oude vorm' nu ook werkelijkheid geworden. 

Geen 'Plan X' of een alternatieve concertreeks in Doornroosje, wel wat onze bezoekers tot en met 2019 van ons gewoon waren: meerdere podia die zeven dagen lang gevuld worden met een muzikale ontdekkingstocht. De betere alternatieve topacts van morgen, internationale gevestigde waarden, veel talent van eigen bodem en zelfs ruimte voor experiment in het oudste concertpodium van Nederland: de Valkhofkapel.

Kortom: we zijn helemaal terug met wat volgens ons het beste gratis muziekfestival op aarde is. Dat zeggen we niet zomaar, want de eerste namen van de komende editie sluiten naadloos aan bij de kwalitatieve line-ups die Valkhof Festival al jaren op laat tekenen. Van een bijna-legendarische naam als Beak> tot wat misschien wel de sensatie van 2022 kan worden, het gabber-operaduo ascendant vierge. Of wat te denken van het Nederlands-Sudanese toptalent Gaidaa? Zitten tussen die 17 eerste namen al een nieuwe Black Midi of Black Country, New Road, die in 2019 op de rand van hun doorbraak al furore maakten? Dat zou zomaar kunnen, maar er volgen er natuurlijk nog veel meer. 

Valkhof Festival 2022 gaat door van 16 t/m 22 juli in het Valkhofpark en is volledig gratis. Het festival vindt integraal tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten plaats. De zeventien eerste namen van Valkhof Festival 2022 vind je hieronder terug.

Tramhaus
ascendant vierge
King Buffalo
Duma 
Crack Cloud
Beak>
Avalanche Kaito
Alogte Oho & his Sounds of Joy
Alberta Balsam (live)
POM
Spill Gold
Bob Vylan
Psychonaut
Hailu Mergia
Gaidaa
Denise Chaila
Etran de L’Aïr 
 


Dit bericht delen:

Advertenties