Aftrap NK Tegelwippen, wip je mee?

Groen
Van onze redactie
15 maart 2022

Maandag 21 maart is niet alleen het begin van de lente, maar ook de start van het NK Tegelwippen. Nijmegen gaat de strijd aan met Arnhem en zo’n honderd andere Nederlandse gemeenten. Wie de meeste tegels per inwoner wipt, wint de Gouden Tegel. Bij de Wijkfabriek in de Wolfskuil vindt de eerste tegelwipactie van 2022 plaats.

Wijkfabriek in de Wolfskuil

De Wijkfabriek is dé wijkplaats in de Wolfskuil. Hier kun je als buurtbewoner komen bijpraten, lunchen of flexwerken. Ook vinden hier regelmatig culturele en muzikale activiteiten plaats. Maar de Wijkfabriek is ook een centrum dat nog omgeven is door een grote hoeveelheid stoeptegels. Hier komt verandering in! Steenbreek-tuinadviseur Ine Voets heeft een ontwerp gemaakt voor meer groen rondom de Wijkfabriek. En om dit te kunnen realiseren, gaan we samen met wijkbewoners en wethouder Velthuis de eerste tegels wippen op 21 maart, zodat er plaats komt voor bloemen en struiken.

Tegeltaxi

Het NK duurt van 21 maart tot 31 oktober. Door de stenen te vervangen door groen komen er meer vogels en vlinders in de stad. Ook wordt het 's zomers minder heet en na een hoosbui minder nat. Daarnaast knapt de stad ervan op en jijzelf ook! Groen is goed voor je gezondheid. Kortom, groen draagt op heel veel manieren bij aan een leefbare en aantrekkelijke stad. En daar kun jij aan meehelpen door mee te doen aan het NK Tegelwippen!

"Laat je tegels kosteloos ophalen door onze Tegeltaxi wanneer je een groene tuin gaat aanleggen. Of laat je adviseren door een van onze tuinadviseurs, hoe jij jouw tuin het beste kan inrichten. Kijk voor meer informatie op www.steenbreeknijmegen.nl."

Over Operatie Steenbreek

In een groene omgeving kan het regenwater bij hoosbuien gemakkelijk wegzakken in de grond. Daarmee voorkomen we dat het riool wordt overbelast én voorkomen we ondergelopen kelders en natte voeten. Bovendien zorgen bomen en struiken ervoor dat het koeler blijft in de zomer. Want stenen warmen op en houden de hitte lang vast. En een groene omgeving is een paradijs voor vogels en vlinders. Daarom zegt Operatie Steenbreek: Stenen eruit, GROEN erin!


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen