Uitzwaaiconcert: König-orgel Sint Stevenskerk in gedwongen rust

Kunst en cultuur
Van onze redactie
12 maart 2022

Voor het König-orgel in gedwongen rust gaat wil de Nijmeegse Orgelkring het orgel graag nog een keer goed laten horen! De vier Nijmeegse organisten Podt, Langeveld, van Berkum en Luijmes halen daarom op dinsdagavond 15 maart nog even alles uit de kast en sussen het orgel daarna in ‘zomerslaap'.

Dinsdag 15 maart 2022 van 20:30 tot 21:30.
Entree: € 10,00 (plus € 0,79 administratiekosten) 

Concertzomer 2022
In de maanden maart tot en met september vindt in de Stevenskerk de restauratie plaats van de Noorder- en Zuiderkapel. Om het König-orgel te beschermen tegen alle vuil en stof, wordt het in plastic verpakt. Dit betekent dat we er in het komend concertseizoen geen gebruik van kunnen maken.
Dat wil niet zeggen dat er in de zomer helemaal geen concerten meer zullen plaatsvinden. Er zijn namelijk meer instrumenten voor ‘orgel’-concerten beschikbaar, zoals het historische koororgel, een kistorgel en een harmonium. Het aantal concerten is wel minder omdat de programmering beperkter is en er minder musici zijn die specifiek deze instrumenten bespelen. Tijdens de concerten zullen de organisten vaak samenwerken met zangers of instrumentalisten.
De concerten vinden plaats in twee blokken van drie. In het begin van de zomer op de dinsdagen 21 juni, 28 juni en 5 juli. En aan het eind van de zomer op de dinsdagen 16, 23 en 30 augustus. Nadere informatie over alle concerten kunt u binnenkort vinden op de website van de Nijmeegse Orgelkring.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties