Interessante gasten in het Besiendershuis, thema: 'Vuur'

Goed doel
Van onze redactie
12 maart 2022

Het hoofd koel en het hart warm, of dansen op de vulkaan? In het Besiendershuis staat op vrijdag 25 maart 'Vuur' centraal. Dan is het weer tijd voor een avond in de serie 'De Elementen' waarbij Ilona Verhoeven interessante gasten uitnodigt te komen vertellen over wat hun fascineert en bezighoudt.

Deze thema-avonden zijn telkens losjes opgehangen aan een van de elementen: aarde, water, lucht en vuur. De komende editie draait alles om het 'Vuur', een actueel thema van alle tijden. Zeker met de huidige oorlog in de Oekraïne op het netvlies.
 
Tim Michiels, filosoof van de Radboud Universiteit en verbonden aan Filosofie Magazine gaat in op het vuur als brenger van 'beschaving' en industriële vooruitgang, maar ook als verwoestende kracht.

Kunstenaar Eef Veldkamp brengt zijn 'pratende brandblusser' mee en vertelt over zijn 'Burn-a-flag'-project, een project waarbij iedereen een willekeurige vlag in de vorm van een kaars kan aansteken als ultieme vorm van thuisprotest.

Daarnaast staat het medium film weer in de spotlights met filmkenner Constant Hoogenbosch en zijn er muziek- en kunstvideo's te zien en te beluisteren.

In een zeer korte lezing brengt Ilona Verhoeven vuur in de beeldende kunst voor het voetlicht en is er aandacht voor 'vurige plekken' waar ook ter wereld en in onverwachte hoedanigheden.
 
Giro555
Er is een beperkt aantal plaatsen in het Besiendershuis, tickets reserveren kan door een mail te sturen aan reserveringbesiendershuis@gmail.com.
De opbrengst van de avond komt ten goede aan Giro555.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen