Puck (27) van Re•Tale wint eigen winkel in centrum

Van onze redactie
9 maart 2022

Puck Bakker (27), eigenaresse van het eerlijke modelabel Re•Tale, is de winnaar van Win je Winkel. Zij wint een eigen winkel in de binnenstad van Nijmegen. Winnares Puck gaat samen met de gemeente Nijmegen op zoek naar een geschikt pand in de Nijmeegse binnenstad. De gemeente Nijmegen neemt de eerste 6 maanden huur en €15.000 om te investeren in de winkel voor haar rekening. De 6 daaropvolgende maanden neemt Re•Tale het huurbedrag stapsgewijs over van de gemeente Nijmegen. De prijsuitreiking was gisteren tijdens de eerste editie van Binnenstad Connects.

Tijdens de finale bij Brouwerij de Hemel nam Re•Tale het op tegen Soepbar Nijmegen en vintage woonwinkel Interior Finds. Een jury, bestaande uit wethouder Economie & Binnenstad Monique Esselbrugge samen met ondernemers Michiel Houkes en Rianne de Bruin, koos op basis van een pitch en het ondernemersplan Re•Tale als winnaar. Naast het oordeel van de jury, telden ook de stemmen van het Nijmeegse publiek mee. Met 55% van de stemmen was modellabel Re•Tale eveneens bij het publiek favoriet. Puck Bakker, over het winnen van haar eigen winkel: “Dat ik vanavond gewonnen heb is echt een droom die uitkomt. Bovendien is de timing voor Re•Tale perféct. Ik kan niet wachten om mijn eigen zaak te starten in de stad waar ik vandaan kom!”

88 nieuwe winkel-ideeën

In totaal zijn er 88 aanmeldingen voor nieuwe winkels in Nijmegen binnengekomen. Wethouder Economie & Binnenstad en één van de juryleden, Monique Esselbrugge, is enthousiast door zoveel ondernemerschap en (potentiële) businessplannen. “De talloze aanmeldingen laten zien dat Nijmegen een ondernemende stad is. Al die ondernemers verdienen een plek. Daarom zijn we vanuit de gemeente Nijmegen aan het onderzoeken hoe we de finalisten die niet gewonnen hebben kunnen begeleiden om hun droom waar te maken.”

Maak kennis met Re•Tale

Re•Tale is een kleurrijk en duurzaam modelabel met handgemaakte items uit India. Door te werken met vaste samenwerkingsverbanden, dragen alle makers op een gelijkwaardige manier bij aan de ontwerpen. De afgelopen jaren heeft Re•Tale een succesvolle webshop opgezet, waarbij ze nu de stap maken naar een fysieke winkel in Nijmegen.

Over Actieplan Binnenstad 

Win je Winkel is één van de projecten die valt onder Actieplan Binnenstad. De gemeente Nijmegen heeft samen met inwoners, ondernemers en bezoekers van de binnenstad een actieplan opgesteld. In dit plan staan acties en projecten die ervoor zorgen dat de binnenstad een aantrekkelijke plek blijft om te bezoeken, te wonen én te ondernemen. Aan sommige acties wordt nog hard gewerkt, andere acties zijn al gereed. Alle acties worden in 2021 en 2022 uitgevoerd sámen met de stad. Om bewoners, bezoekers en ondernemers inzicht te geven in welke acties er lopen is tot 27 maart de hartjesroute geopend. Dit is een wandeling van 2 kilometer langs een aantal projecten uit Actieplan Binnenstad, inclusief gratis koffie onderweg. Routekaarten zijn beschikbaar bij de bibliotheek, The Lobby, van Ouds of het Stadhuis.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024