Driessen Makelaardij: informatie over Energielabel

Ondernemers
Van onze redactie
9 maart 2022

Als eigenaar moet u bij de verkoop van uw woning een 𝐠𝐞𝐥𝐝𝐢𝐠 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞𝐥𝐚𝐛𝐞𝐥 hebben en beschikbaar stellen aan de koper. Dit geldt ook als u een huis laat bouwen. Heeft u geen geldig energielabel? Dan kunt u een boete krijgen.

𝐖𝐚𝐭 𝐛𝐞𝐭𝐞𝐤𝐞𝐧𝐭 𝐡𝐞𝐭 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞𝐥𝐚𝐛𝐞𝐥?
Het energielabel toont aan hoe energiezuinig een woning is. De verkoper van een huis moet ook altijd een energielabel laten zien bij verkoop, zodat de nieuwe eigenaar op de hoogte is van het energieverbruik. Op ieder label staat aangegeven welke mogelijkheden er zijn om de woning energiezuiniger te maken. Bijvoorbeeld door het plaatsen van dubbelglas of dakisolatie. Een energielabel is tien jaar geldig.

𝐖𝐞𝐥𝐤𝐞 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞𝐥𝐚𝐛𝐞𝐥𝐬 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐞𝐫?
De energielabels worden aangegeven van A t/m G. Woningen met een A-label zijn het energiezuinigst en de minst zuinige woningen krijgen een G-label.

𝐇𝐨𝐞 𝐯𝐫𝐚𝐚𝐠 𝐢𝐤 𝐞𝐞𝐧 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞𝐥𝐚𝐛𝐞𝐥 𝐚𝐚𝐧?
Tegenwoordig gaat de aanvraag van het energielabel niet meer digitaal, maar moet u een afspraak maken met een gecertificeerde energieadviseur.
𝐎𝐨𝐤 𝐡𝐢𝐞𝐫 𝐤𝐮𝐧𝐧𝐞𝐧 𝐰𝐢𝐣 𝐮 𝐦𝐞𝐞 𝐡𝐞𝐥𝐩𝐞𝐧!

De adviseur komt langs en inspecteert de woning. Op basis van kenmerken als isolatie, afmetingen, warmtebronnen en hoeveel energie de woning verbruikt, wordt het energielabel opgesteld. Vervolgens wordt het energielabel geregistreerd.


𝐁𝐞𝐥 𝐨𝐧𝐬 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐞𝐞𝐧 𝐚𝐟𝐬𝐩𝐫𝐚𝐚𝐤!
☎ 024 36 07 055 Kantoor Nijmegen
☎ 024 64 90 100 Kantoor Wijchen
💻 www.driessenmakelaardij.nl


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties