Driessen Makelaardij: informatie over Energielabel

Ondernemers
Van onze redactie
9 maart 2022

Als eigenaar moet u bij de verkoop van uw woning een ๐ ๐ž๐ฅ๐๐ข๐  ๐ž๐ง๐ž๐ซ๐ ๐ข๐ž๐ฅ๐š๐›๐ž๐ฅ hebben en beschikbaar stellen aan de koper. Dit geldt ook als u een huis laat bouwen. Heeft u geen geldig energielabel? Dan kunt u een boete krijgen.

๐–๐š๐ญ ๐›๐ž๐ญ๐ž๐ค๐ž๐ง๐ญ ๐ก๐ž๐ญ ๐ž๐ง๐ž๐ซ๐ ๐ข๐ž๐ฅ๐š๐›๐ž๐ฅ?
Het energielabel toont aan hoe energiezuinig een woning is. De verkoper van een huis moet ook altijd een energielabel laten zien bij verkoop, zodat de nieuwe eigenaar op de hoogte is van het energieverbruik. Op ieder label staat aangegeven welke mogelijkheden er zijn om de woning energiezuiniger te maken. Bijvoorbeeld door het plaatsen van dubbelglas of dakisolatie. Een energielabel is tien jaar geldig.

๐–๐ž๐ฅ๐ค๐ž ๐ž๐ง๐ž๐ซ๐ ๐ข๐ž๐ฅ๐š๐›๐ž๐ฅ๐ฌ ๐ณ๐ข๐ฃ๐ง ๐ž๐ซ?
De energielabels worden aangegeven van A t/m G. Woningen met een A-label zijn het energiezuinigst en de minst zuinige woningen krijgen een G-label.

๐‡๐จ๐ž ๐ฏ๐ซ๐š๐š๐  ๐ข๐ค ๐ž๐ž๐ง ๐ž๐ง๐ž๐ซ๐ ๐ข๐ž๐ฅ๐š๐›๐ž๐ฅ ๐š๐š๐ง?
Tegenwoordig gaat de aanvraag van het energielabel niet meer digitaal, maar moet u een afspraak maken met een gecertificeerde energieadviseur.
๐Ž๐จ๐ค ๐ก๐ข๐ž๐ซ ๐ค๐ฎ๐ง๐ง๐ž๐ง ๐ฐ๐ข๐ฃ ๐ฎ ๐ฆ๐ž๐ž ๐ก๐ž๐ฅ๐ฉ๐ž๐ง!

De adviseur komt langs en inspecteert de woning. Op basis van kenmerken als isolatie, afmetingen, warmtebronnen en hoeveel energie de woning verbruikt, wordt het energielabel opgesteld. Vervolgens wordt het energielabel geregistreerd.


๐๐ž๐ฅ ๐จ๐ง๐ฌ ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐ž๐ž๐ง ๐š๐Ÿ๐ฌ๐ฉ๐ซ๐š๐š๐ค!
โ˜Ž 024 36 07 055 Kantoor Nijmegen
โ˜Ž 024 64 90 100 Kantoor Wijchen
๐Ÿ’ป www.driessenmakelaardij.nl


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties