Klimaatdag 12 maart: Klimaatcoalitie stelt 10 eisen aan nieuwe gemeenteraad

Klimaat
Van onze redactie
8 maart 2022

Twee dagen voor het begin van de Gemeenteraadsverkiezingen organiseert de Klimaatcoalitie van Nijmegen een dag om aandacht te vragen voor het klimaat. 

“Voor de Gemeenteraadsverkiezing hebben we tien eisen aan het nieuwe gemeentebestuur opgesteld. Op 12 maart verzamelen we nog meer wensen en vragen we aandacht voor klimaatrechtvaardigheid", zegt Hannah (24). “Wij willen eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid.”

We bevinden ons in het cruciale decennium voor het behalen van de klimaatdoelen. Dit betekent dat we in de komende jaren alles op alles moeten zetten om de klimaatcrisis tegen te gaan en klimaatrechtvaardigheid te bevorderen. Dit is niet alleen zaak van de nationale overheid, maar moet gepaard gaan met omdenken en daadkrachtig beleid op lokaal niveau. “De lijsttrekkers moeten in de coalitieonderhandelingen hierin hun verantwoordelijkheden nemen. Wij zouden graag zien dat de eisen als leidraad worden genomen voor lokaal klimaatbeleid”, zegt Ronald van Klimaatcoalitie Nijmegen.

"Tijdens de klimaatdag in Nijmegen presenteren we vanaf 11:00 uur op het Koningsplein de eisen voor het nieuwe stadsbestuur. Voorbijgangers kunnen deze tekenen en hieraan toevoegen wat zij denken dat nodig is om een groen, schoon, biodivers en duurzaam Nijmegen te bewerkstelligen. Ook zetten we duurzame initiatieven in Nijmegen in het zonnetje. Wil je iets weten over de stadsecologie van Nijmegen, of over hotspots waar je lekker plantaardig kunt eten? Of zou je graag boodschappen doen zonder al die plastic verpakkingen? Een omvangrijke beschrijving van de activiteiten, de eisen en de mogelijkheid om deze te tekenen zijn te vinden op www.klimaatcoalitienijmegen.nl."

De Klimaatdag in Nijmegen is een van de activiteiten die door de lokale coalities door het hele land worden georganiseerd om aandacht te vragen voor daadkrachtig klimaatbeleid in de gemeenten.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen