Benefietweekend voor Oekraïne in Stadsschouwburg en De Vereeniging

Kunst en cultuur
Van onze redactie
4 maart 2022

Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging zijn diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne. Ons medeleven gaat uit naar de Oekraïense burgers die moeten vluchten voor hun veiligheid, en zij die achterblijven in angst. Om hen te steunen wordt er op zondag 6 maart in de grote zaal van het Concertgebouw een benefietconcert georganiseerd.

Onder meer musici van Phion, Christiaan Kuyvenhoven en Hanna Shybayeva verelenen hun medewerking. De publieksdonaties gaan naar Giro 555. Ook de kaartopbrengsten van de voorstelling op zaterdag 5 maart Moedig Voorwaarts van Diederik van Vleuten zullen worden gedoneerd. 

Benefietconcert – zondag 6 maart, 15.00 uur – kaarten gratis, donatie gewenst 

In de grote zaal van De Vereeniging klinkt muziek van onder meer Bach, Beethoven, Pärt en de Oekraïense componisten Arkady Filippenko en Siergiej Bortkiewicz. Hun werken worden uitgevoerd door een keur aan regionale en landelijk bekende musici: Symfonieorkest Nijmegen, Bachkoor Nijmegen, Trio Borromeo, bestaande uit strijkers van Phion, de Nijmeegse violiste Merel Vercammen en pianisten Hanna Shybayeva en Christiaan Kuyvenhoven. Laatstgenoemde presenteert de middag. Kaarten zijn gratis te verkrijgen via sedv.nl, geïnteresseerden worden aangemoedigd een donatie te doen bij het bestellen. Ook na het concert is er de mogelijkheid tot doneren.   

Moedig voorwaarts – zaterdag 5 maart, 20.00 uur – kaarten € 24,- 
Als geen ander zo beeldend neemt Diederik Vleuten ons mee door de roerige momenten van de geschiedenis. Juist nú is zijn voorstelling relevant. Moedig Voorwaarts gaat over de vraag in hoeverre gebeurtenissen die zich afspeelden in het verleden doorwerken in generaties die erna kwamen. Hoe het verleden ons helpt heden en toekomst te omarmen. Moedig Voorwaarts staat voor mooie verhalen, een fijne piano, aangrijpende vertellingen waarbij de humor ons overeind houdt. 

Opbrengsten naar Giro 555 

Kaartopbrengsten voor de voorstelling Moedig Voorwaarts en het benefietconcert zullen, na aftrek van de betaling aan de artiesten, geheel worden gedoneerd aan Giro 555. Het publiek wordt ook in de gelegenheid gesteld om een extra donatie te doen.  

Gebouwen in blauw geel 

Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw de Vereeniging zullen hun gebouwen blauw en geel licht zetten, de kleuren van de Oekraïense vlag. 


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties