Toneelgroep Oostpool en LUX Nijmegen in actie voor Oekraïne - benefietvoorstellingen voor Oekraïne

Goed doel
Van onze redactie
4 maart 2022

Om solidariteit en steun te betuigen, doneren Toneelgroep Oostpool en LUX Nijmegen de gehele opbrengst van de voorstellingen van Edward II – The Gay King op 4 en 5 maart aan Oekraïne. Daarnaast vertoont LUX a.s. zondag 6 maart de film Donbass waarvan de opbrengst door filmdistributeur IMAGINE en LUX eveneens gedoneerd worden. 

"Hiermee sluiten we ons, net als vele Nijmeegse culturele instellingen, aan bij de landelijke campagne van het culturele veld:

🧡rt For Ukraine.

De zorg over de oorlog in Oekraïne leeft natuurlijk bij iedereen enorm, zo ook bij onze medewerkers en bezoekers. Binnen verschillende afdelingen zoeken we naar manieren om in actie te komen. Bovendien zien we het als culturele instelling als onze taak om onze stem te laten horen. De samenwerkingen met Toneelgroep Oostpool en IMAGINE Filmdistributie sluiten hier mooi bij aan. Verder verkennen we nog andere mogelijke acties”, aldus Pien Houthoff, directeur LUX.

LUX staat dit weekend geheel in het teken van de acties, bezoekers ontvangen een flyer met meer informatie en worden uitgenodigd zelf te doneren.Benefietvoorstellingen Edward II – The Gay King -  vr 4 & za 5 maart
Om solidariteit te tonen en om medeleven en steun te betuigen, doneren Toneelgroep Oostpool en LUX Nijmegen de gehele opbrengst van de voorstellingen van Edward II – The Gay King op 4 en 5 maart aan Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties voor opvang van de vluchtelingen uit Oekraïne. Regisseur Char Li Chung maakte met Edward II – The Gay King een scherp en humoristisch koningsdrama over vechten voor de liefde en je idealen, tot de uiterste consequentie. Informatie en kaarten: lux-nijmegen.nl/oostpool.

Benefietfilm Donbass  - zo 6 maart
Daarnaast programmeert LUX in de context van de huidige ontwikkelingen opnieuw de film Donbass. De film van regisseur Sergei Loznitsa uit 2018 gaat over de situatie in de regio Donetsbekken die is bezet door criminele bendes en pro-Russische separatisten. De groepen bevechten elkaar op straat en er heerst angst, woede en argwaan. De opbrengst van de voorstelling gaat naar Giro 999 van Stichting Vluchteling, die na de invasie van Rusland is opengesteld voor vluchtelingen uit Oekraïne.
Informatie en kaarten: https://www.lux-nijmegen.nl/film/luxspecials-donbass/


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties