650 Nijmeegse musici in De Vereeniging: gratis 'Podium voor de Stad'

Kunst en cultuur
Van onze redactie
1 maart 2022

Zondag 13 maart a.s. bruist De Vereeniging weer van muziek. Na twee jaar geduldig wachten vindt dan nu écht de vijfde editie van Podium voor de Stad plaats: een eendaags muziekfestival vol gratis mini-optredens op drie podia in het Nijmeegse concertgebouw.

25 Nijmeegse amateur-muziekensembles met in totaal bijna 650 muzikanten, trakteren de luisteraars op gratis mini-concerten in de drie zalen van De Vereeniging. In de jaren 2016 tot en met 2019 groeide Podium voor de Stad uit tot een succesvol festijn met honderden bezoekers. Het programma kwam tot stand in samenwerking met de Vrienden van de Stadsschouwburg en De Vereeniging.

Programma van 10.30 – 17.00 uur
De lol in het samenspelen en het plezier om dit gevoel te delen met de luisteraars: daar draait het om. Iedereen kan de hele dag binnenlopen, er is een doorlopend programma variërend van Middeleeuwse en Barokmuziek, tot pop en kleinkunst. Van ingetogen uitvaartklanken tot uitbundige volksmuziek. Een tipje van de sluier: het Nijmeegs Kamerkoor zingt liederen van o.a. John Farmer en John Dowland, leden van het Nijmeegs Studentenorkest CMC spelen stukken van Antonio Vivaldi tot Astor Piazzolla, Harmonie Hatert brengt fragmenten uit The Lion King Soundtrack ten gehore en Qlite speelt muziek van Tsjaikovski tot Eric Clapton.

Het complete programma staat binnenkort op de website. De voordeur is open vanaf 10.00 uur op zondag 13 maart. Uiteraard is het restaurant de gehele dag geopend.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties