Gratis zelftest en mondkapjes voor Nijmegenaren met laag inkomen

Van onze redactie
28 februari 2022

Vanaf vandaag kunnen mensen met een laag inkomen bij Vincentius Vereniging en op alle Stips gratis zelftesten en mondkapjes ophalen. Dat laat de gemeente weten.

De zelftesten en mondkapjes zijn voor iedereen met een laag inkomen gratis op te halen bij de verschillende Stips en Vincentius Vereniging. Eerder was het voor hulpverleners al mogelijk om onder andere zelftesten, mondkapjes en gezichtschermen gratis aan te vragen bij Vincentius Vereniging. Nu kan elke Nijmegenaar de mondkapjes en zelftesten gratis ophalen.

Bij de Voedselbank zitten al langere tijd mondkapjes in de voedselpakketten. Daar worden nu ook de zelftesten aan toegevoegd. Omdat er meer Nijmegenaren zijn die een laag inkomen hebben dan naar de Voedselbank gaan, worden de mondkapjes en testen nu op meerdere locaties uitgereikt.

Waarom mensen met een laag inkomen de testen en mondkapjes niet vóór de laatste versoepelingen al gratis konden ophalen, laat de gemeente niet weten. De zelftesten komen op het moment dat zelftesten nodig kunnen zijn voor toegang tot evenementen, maar ook na de drukbezochte carnavalsdagen. Mondkapjes zijn op de meeste plaatsen niet meer nodig.


Dit bericht delen:

Advertenties