Heeft u nog een kandidaat voor Nijmegenaar van het jaar?

Van onze redactie
4 november 2013
Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op 6 januari 2014 wil de burgemeester bekend maken wie de ‘Nijmegenaar van het Jaar 2013’ is. Tot en met 14 november kunnen er nog kandidaten voor deze eretitel voorgedragen worden.

De ‘Nijmegenaar van het Jaar’ woont in Nijmegen en heeft in 2013 een bijzondere prestatie geleverd. Hij of zij heeft bijvoorbeeld een belangrijke prijs gewonnen, een uitzonderlijke sportieve of wetenschappelijke prestatie neergezet, opmerkelijke maatschappelijke verdiensten gehad, iemand met gevaar voor eigen leven gered, een bijzonder project gestart waar veel mensen van profiteren of iets voortgebracht wat van groot belang voor Nijmegen is. Kortom, een Nijmegenaar waar we allemaal erg trots op zijn!

Het is belangrijk dat de prestatie in het jaar 2013 heeft plaatsgevonden. Voor mensen met jarenlange verdiensten voor de stad zijn er andere tekenen van waardering, zoals bijvoorbeeld een onderscheiding.

Hoe kunt u mensen voordragen?
Via de link onderaan dit bericht of stuur een mail naar de afdeling Representatie. U kunt ook een brief schrijven. Daarin moet staan:


– naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum van de kandidaat
– naam, adres en telefoonnummer van uzelf
– een uitgebreide beschrijving van de prestatie van uw kandidaat in 2013
– naam, adres en telefoonnummer van twee andere mensen die de kandidatuur ondersteunen.


Wie beslist wie de winnaar wordt?


Een onafhankelijke voordrachtscommissie (vijf leden) maakt uit alle kandidaten een voorselectie van vijf kandidaten. Een brede stadsjury (vijftien leden) uit diverse onderdelen van de Nijmeegse samenleving beslist vervolgens wie van de vijf kandidaten de winnaar wordt. De Nijmegenaar van het Jaar 2012, Roland van der Hoek, is juryvoorzitter.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 6 januari 2014 wordt de nieuwe ‘Nijmegenaar van het jaar’ gehuldigd in concertgebouw De Vereeniging.

Voor vragen kunt u mailen naar Representatie of bellen(024)329 25 91..


Dit bericht delen:

Advertenties