NEC verliest in Gelderse derby van Vitesse

NEC
Van onze redactie
27 februari 2022

NEC heeft de derbypunten in Arnhem achter moeten laten. De standaardsituaties van Vitesse waren de ploeg uit Nijmegen te machtig: 4-1.

Verslag via website NEC.

Na vier jaar wachten was het weer tijd voor N.E.C om naar Arnhem af te reizen voor de altijd beladen Gelderse derby. In een wedstrijd waar N.E.C het helaas moest doen zonder uitsupporters kreeg het de eerste grote kans. Elayis Tavsan verdiende een vrije trap na een sterke actie. Edgar Barreto wist de scherp aangesneden vrije trap te verlengen, zijn poging belandde echter net boven de lat.

In een beginfase die beide kanten opging was ook de tweede grote kans voor N.E.C. Na een goede voorzet kon Souffian El Karouani de bal op doel koppen. Vitesse-goalie Jeroen Houwen keerde echter de inzet en hield zo zijn ploeg op de been.

Na negentien minuten wisten de Arnhemmers hun eerste gevaar te stichten. Baden Frederiksen kwam een schoenlengte te kort om een scherp aangesneden voorzet binnen te lopen. Een kwartier later was Vitesse met de tweede mogelijkheid dichtbij de openingstreffer. Uit een voorzet van Frederiksen kopte Bero uit een kansrijke positie net over.

Bij N.E.C kwam na de rust Mikkel Duelund in de ploeg voor Magnus Mattsson. Een gouden zet van trainer Rogier Meijer. Na vier minuten in het veld te hebben gestaan kreeg de Deense spelmaker de bal in de 16 voor zijn voeten. Hij twijfelde niet en met een bekeken schuiver zette hij de Nijmegenaren op voorsprong: 0-1. De huurling van Dynamo Kiev keerde zich naar de camera om de herkenbare ‘V’ te tonen. Daarmee wilde hij de Oekraïners een hart onder de riem steken.

Na negen minuten was het echter aan de andere kant al raak. Danilho Doekhi kreeg een vrije kopkans en wist hier wel raad mee: 1-1. Vitesse denderde hierna door en kwam ook snel op voorsprong. Oroz kopte de bal binnen de vijf meter in de rechterbovenhoek en liet zo doelman Mattijs Branderhorst kansloos. N.E.C reageerde dit keer wel adequaat na een tegendoelpunt. Jonathan Okita werd weggestoken en kreeg een goede kans op de gelijkmaker, maar zag zijn inzet aan de verkeerde zijde van de paal belanden.

Met nog twintig minuten te spelen kreeg Okita wederom een kans waar hij één op één stond met Jeroen Houwen. De doelman maakte zich goed groot en wist zo de lob van de N.E.C.’er te stoppen.

Nadat N.E.C twee grote kansen had gemist, was het de ploeg van trainer Thomas Letsch die wel wist toe te slaan. Dominik Oroz tekende voor zijn tweede treffer en zo een 3-1 voorsprong. Helaas moest de gifbeker voor onze jongens helemaal leeg, want diep in blessuretijd tekende invaller Thomas Buitink ook nog eens voor de 4-1.