Omstander redt man uit Waal

Lars Schwachöfer
26 februari 2022

Vanmiddag is even voor 15.00 uur een persoon uit de Waal gered nadat hij van de Waalbrug sprong. Een getuige sprong de Waal in om de man te redden. De politie onderzoekt de zaak.

Meerdere personen hoorden een harde klap in de Waal. Enkele mensen zagen een persoon springen of vallen. Zo ook de 32-jarige psychologiestudent Mouaz. Net toen hij met een andere student die hij vorige week leerde kennen onder de brug liep en kijkend naar het water spraken over zijn boottocht vanuit Syrië naar Nederland zeven jaar geleden, hoorden ze beiden de klap in het water. Ze zagen de man drijven en hielden hem nauwlettend in de gaten omdat niet duidelijk was wat de man in het water deed.

Even leek de man ontspannen verder te drijven, maar toen hij kopje onder ging, twijfelde Mouaz geen seconde, trok zijn kleding uit en dook het water in om de man te redden. Andere omstanders alarmeerden de hulpdiensten, die massaal uitrukten. De bescheiden Mouaz laat weten dat hij zijn reddingsactie niet heel speciaal vindt en hij hoeft ook geen complimenten van mensen. Hij deed wat iedereen zou doen, of zou moeten doen in zo'n situatie. Toen hij zag dat andere omstanders het water niet in konden om te zwemmen, maar het water aan de rand veilig genoeg leek, zwom hij achter de man aan. Tijdens zijn actie dacht hij vooral aan de reddingszwemtechnieken die hij eens op televisie gezien had en aan hoe vies hij het water eigenlijk vindt.

Het lukte Mouaz om de man uit het water te krijgen. Beiden spraken nog even tijdens het zwemmen en aan de rand. Hijzelf, en de man die van de Waalbrug de Waal in belandde, zijn nagekeken door ambulancepersoneel. De man is per ambulance naar het Radboudumc gebracht. Mouaz maakt het goed en kon na controle door ambulancepersoneel zijn kleding weer aandoen en zijn weg vervolgen.

Nadat agenten getuigenverklaringen van omstanders opgenomen hadden vertrokken alle hulpdiensten weer. De politie verhoort de man later. Dan hopen zij meer duidelijkheid over de toedracht van de val of sprong te krijgen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen