Stevenskerk verrast met 200.000 euro van VriendenLoterij

Van onze redactie
25 februari 2022

Een bijzonder verjaardagscadeau voor de Stevenskerk. De kerk, die dit jaar zijn 750-jarige jubileum viert, is gisteren op feestelijke wijze verrast met een cheque van 200.000 euro van de VriendenLoterij. De Stichting Stevenskerk gebruikt deze bijdrage om de publieksfunctie te verbeteren nu een grootschalig renovatieplan wordt uitgevoerd. Ook helpt de bijdrage bij het vergroten van de gebruiksmogelijkheden van de kerk. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 met een bedrag van bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.

“De Nijmeegse Stevenskerk neemt het publiek mee in de (inmiddels) 750 jaar oude geschiedenis van zowel de kerk als de stad. Dankzij onze 1,1 miljoen deelnemers kunnen we een mooie bijdrage doen zodat het publiek beter ontvangen kan worden en het hele jaar rond welkom is, ook in de koude wintermaanden.” aldus Dorine Manson, managing director van de VriendenLoterij. Heleen Wijgers, directeur Stevenskerk: "We zijn hier ontzettend blij mee. Nu kunnen we het verhaal van de Stevenskerk beeldend aan een breed publiek vertellen."

Bijna 134 miljoen euro voor culturele partners en goede doelen

De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Dankzij 1,1 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2021 opgeteld een bedrag van bijna € 134 miljoen schenken aan 57 culturele partners en bijna 3500 goede doelen.


Dit bericht delen:

Advertenties