Zilveren Waalbrugspeld voor de heer J.F.M.C Tas

Van onze redactie
24 februari 2022

De heer (Jurriaan Franck Maarten Christoffel) Tas, (62) ontving vanmiddag een Zilveren Waalbrugspeld. De heer Tas verzorgt dagelijks en op eigen initiatief het onderhoud van diverse tuinen en plantsoenen in zijn buurt. Dit doet de heer Tas al ruim 20 jaar en volledig belangeloos.

Gewapend met zijn hark, bezem en groencontainer, weer of geen weer, is de heer Tas dagelijks in zijn buurt aan het werk. Hij onderhoudt de tuinen van buurtbewoners, studentenhuizen en bekommert zich over de plantsoentjes en zorgt ervoor dat het groen in de wijk er keurig uitziet. Hij doet dit werk met veel plezier en is er vele uren mee zoet. Ook in het weekend is hij aan het werk. De heer Tas zorgt ervoor dat tegen het einde van de herfst de gevallen bladeren uit de vele tuinen verwijderd zijn en de stoepen en goten schoon zijn. De heer Tas ziet het als zijn taak om ervoor te zorgen dat alles er netjes uitziet en zijn onderhoudsterrein breidt zich ongemerkt steeds verder uit.

De heer Tas beschikt, naast zijn groene vingers en zijn liefde voor de natuur, over een enorme werklust: iedereen kan op zijn hulp rekenen. Als je door de buurt loopt en goed oplet zie je de sporen van zijn hark of tref je hem net bij het vegen van het stoepje bij de slager op de hoek.

De heer Tas werkt als tuinman bij Dekkerswald, daarnaast onderhoudt hij ook het plein voor de Anthonius van Paduakerk en de voortuin van de pastorie.

Deze rustige Nijmeegse hovenier zet zich vrijwillig en al meer dan 20 jaar dagelijks in voor het onderhoud van al het groen in en rond de buurt, in alle jaargetijden en bij alle weerstypen.

Vanmiddag reikte burgemeester Bruls de Zilveren Waalbrugspeld uit in eetcafé BliXem.


Dit bericht delen:

Advertenties