NEC zonder Wilfried Bony en uitfans in Gelderse derby

NEC
Van onze redactie
24 februari 2022

NEC gaat zondag waarschijnlijk aantreden zonder Wilfried Bony in de Gelderse derby tegen Vitesse, een uitduel waar geen NEC-supporters bij aanwezig zullen zijn. Een gevolg van de ongeregeldheden rondom de vorige derby.

Nee, dit weekend zal er niet alleen door voetbalsupporters aandachtig naar het duel Vitesse-NEC worden gekeken. Ook politici en veiligheidsfunctionarissen zullen op hun hoede zijn. Na de supportersrellen in oktober 2021 zijn er geen uitfans toegestaan in Arnhem. De supporters van beide teams doen er verstandig aan zich zondag netjes te gedragen tijdens de Derby, omdat anders de komende vijf jaar geen uitsupporters meer worden toegestaan bij de Gelderse Derby.

N.E.C. is al de hele week aan het toewerken naar de wedstrijd die zondag wordt afgewerkt in de GelreDome, terwijl Vitesse eerst nog in actie komt vanavond tegen het Oostenrijkse Rapid Wien voor de Europa Conference League. Vitesse zal zich nog flink moeten inspannen om verder te komen in Europa, omdat het eerste duel in Wenen met 2-1 verloren ging. De ploeg van Thomas Letsch heeft dus maar tweeënhalve dag om zich volledig voor te bereiden op N.E.C. Opsteker voor Vitesse is dat Lois Openda in tegenstelling tot het duel tegen Rapid wel kan worden opgesteld tegen N.E.C. Maximilian Wittek en Adrian Grbic zijn daarentegen niet inzetbaar. Wilfried Bony, die een verleden heeft bij Vitesse, is weer terug op het trainingsveld bij N.E.C., maar trainer Rogier Meijer lijkt geen risico te willen nemen met de Ivoriaanse spits. NEC moet het naast Bony zonder een andere routinier doen, Lasse Schöne. De Deen is geschorst. Jordy Bruijn zal vermoedelijk wel weer bij de wedstrijdselectie zitten.

Zowel N.E.C. als Vitesse zitten in een fase waarin het moeilijk is om punten bij elkaar te sprokkelen. De Arnhemmers staan nog wel op de zesde plaats in de Eredivisie, maar wisten inmiddels al vier competitieduels niet meer te winnen, terwijl dat aantal niet gewonnen duels op zes staat met KNVB Beker en Conference League meegenomen. N.E.C. wist midden februari weliswaar nog van Heerenveen te winnen, maar in vier andere laatst gespeelde competitiewedstrijden haalde het slechts drie punten. Twee ploegen dus die dus wel weer een driepunter kunnen gebruiken, al staat N.E.C. nog op een mooie achtste plaats. Een overwinning van de mannen van Meijer zou N.E.C. op slechts drie punten van de eeuwige rivaal brengen. De voorbeschouwing op het voetbalduel en de statistieken die te vinden zijn op de SportyTrader voetbal voorspellingen-webpagina, waar voetbalvoorspellingen van experts met wedtips voor sportweddenschappen staan, wijzen op een toekomstige overwinning van Vitesse. Toch zou N.E.C. ondanks de afwezigheid van haar supporters een goede kans moeten maken in de Derby, zeker gezien de weinige tijd die de spelers van Vitesse hebben om te herstellen van het duel met Rapid Wien.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties