Workshop prijswinnend fotograaf Marijn Fidder in het Van ‘t Lindenhoutmuseum

Kunst
Van onze redactie
24 februari 2022

Op zondag 6 maart verzorgt Marijn Fidder een fotoworkshop voor kinderen vanaf 6 jaar in het Van ’t Lindenhoutmuseum/Kinderdorp Neerbosch. Fidder is een jonge, enthousiaste documentaire fotograaf en winnaar van onder andere de National Geographic fotowedstrijd (2021). Tegelijkertijd is Fidders expositie ‘By Oneself’ te bezoeken in het museum.

‘By Oneself’ bestaat uit twee fotoseries: ‘No More Moria’ en ‘Left Behind’. De winnende foto van de National Geographic fotowedstrijd (titel: ‘Zahar’) is te zien in de expositie en is onderdeel van de serie ‘No More Moria’. In deze serie brengt Fidder het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos in Griekenland in beeld. Een plek met veel kinderen, die soms zonder hun ouders de oversteek hebben gemaakt van hun thuisland naar het ‘veilige’ Griekenland. Vanuit hier proberen zij door te reizen naar een betere plek om een nieuw leven op te bouwen. Op de winnende foto is het meisje Zahar (niet haar echte naam, 4 jaar) te zien terwijl ze slaapt op de parkeerplaats van de supermarkt LIDL op eiland Lesbos.

De fotoserie ‘Left Behind’ belicht ‘weeskinderen’ uit Europa. Deze kinderen wonen niet meer bij hun ouders, maar zijn alleen of wonen bij hun opa en oma. Dat komt doordat hun ouders door armoede gedwongen zijn om in een ander land te gaan werken. Fidder heeft onder andere Denisa (10 jaar oud) uit Roemenië gefotografeerd en Alex (8 maanden) en Magdalena (4) uit Moldavië.

‘By Oneself’ is op zondag 6 maart te bezichtigen van 12.00 tot 16.00 uur in het Van ’t Lindenhoutmuseum aan de Scherpenkampweg 58. Om 13.00 uur start de workshop voor kinderen vanaf 6 jaar. Aanmelden voor de workshop kan door een e-mail te sturen naar r.geraets@vantlindenhoutmuseum.nl. Toegang tot het museum is €2,50 voor kinderen, €3,50 voor volwassenen en gratis met een Museumkaart. De workshop zelf is gratis.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties