Felle brand in container in Landbouwstraat

Lars Schwachöfer
24 februari 2022

Afgelopen nacht woedde omstreeks half 1 een felle brand in een bouwcontainer in de Landbouwstraat. Vermoedelijk is de brand aangestoken.

Een bewoner van de straat ontdekte de brand voor zijn deur en alarmeerde de brandweer. Door de felle vlammen dacht de melder dat het om een brandende auto ging. Al vrij snel bleek dat het om de bouwcontainer ging, met daarin de inboedel van een recent vertrokken bewoner.

De brandweer bluste de brand. Omdat er vooral houten kasten en boeken in de container lagen, duurde het enige tijd tot de brand volledig geblust was. De brandweer kon voorkomen dat de vlammen oversloegen op een auto.

Een buurtbewoner vertelt dat de container eigenlijk gisterochtend al opgehaald zou worden, maar door de ernaast geparkeerde auto kon de container niet achterop de vrachtwagen getrokken worden. Dezelfde auto staat nogsteeds naast de container geparkeert. Het is onbekend van wie deze auto is. De auto liep geen schade op door de brand.

De container wordt later opgehaald, wanneer de auto weggehaald is. Wat de oorzaak van de brand is geweest, is niet met zekerheid vast te stellen.


Dit bericht delen:

Advertenties