Nijmegen stemt: vorm je mening in de bibliotheek en LUX

Politiek
Van onze redactie
21 februari 2022

Op woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Nog geen idee op wie je wilt stemmen? In Bibliotheek De Mariënburg en in LUX zijn gratis toegankelijke verkiezingsactiviteiten die onderdeel zijn van de Gelderse Vrijheidsdagen.

In Bibliotheek De Mariënburg is op zaterdag 12 maart van 13.00 tot 17.00 uur een verkiezingsmarkt. Nijmeegse partijen zijn hier aanwezig om hun standpunten te verduidelijken. Een dag later vindt om 16.00 uur in LUX de live performance ‘In Search of Democracy 3.0’ plaats. Tijdens deze show ga je op zoek naar de huidige staat van onze democratie. De activiteiten zijn gratis toegankelijk.

‘Boiling Frog Game’
Tijdens de verkiezingsmarkt in de bieb kun je spreken met partijmedewerkers om uiteindelijk een weloverwogen keuze te maken. Naast de verkiezingsmarkt is er de ‘Boiling Frog Game’, waarmee je kunt testen wanneer je vindt dat jouw vrijheid te veel wordt beperkt. Ook is er een posterworkshop waar je je eigen actieposter kunt maken. De posters worden tentoongesteld in de bieb. Of breng een bezoekje aan de interactieve expo ‘De Zwevende Kiezer’.

In Search of Democracy 3.0
In de live research performance ‘In Search of Democracy 3.0’ op zondag 13 maart in LUX gaat Company New Heroes (i.s.m. Het Zuidelijk Toneel en ARSENAAL) samen met jou op zoek naar hoe onze democratie er nu uit zou moeten zien. Wat zijn de uitdagingen? Waar liggen de mogelijkheden? De voorstelling is een combinatie van theater, muziek en directe dialoog met het publiek. In deze dynamische performance komt de geschiedenis van de democratie in een wervelwind aan bod én kun je in een open en toegankelijke sfeer zelf aan het woord komen.  

Burgerschap en vrijheid bij ROC Nijmegen
Naast deze publieksactiviteiten vinden er op vrijdag 11 maart verschillende activiteiten over burgerschap en vrijheid plaats op ROC Nijmegen. Er zijn o.a. workshops, politici die met studenten in gesprek gaan, en de escaperoombus ‘Vrijheidsexpress’. Mbo-studenten gaan aan de slag met de vraag ‘Wat betekent vrijheid voor de maatschappij van nu?’

Alle activiteiten rond ‘Nijmegen stemt’ zijn mogelijk vanwege een financiële bijdrage van de Provincie Gelderland en Rijnbrink, de provinciale bibliotheekorganisatie van Gelderland en Overijssel. De activiteiten zijn onderdeel van de Gelderse Vrijheidsdagen, een programma over vrijheid en democratie. Kijk hier voor meer informatie.

Hier kun je een lokale stemwijzer invullen.

Fotograaf Marcia van der Zwan


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties