Driemaal is scheepsrecht: expositie Frank Tarenskeen in kerkje van Persingen

Kunst
Van onze redactie
20 februari 2022

Al twee keer, begin 2021 én begin 2022 ging deze expositie niet door, zoals er veel niet is doorgegaan. Zou driemaal scheepsrecht worden? Het leven gaat door, met de wisselingen der seizoenen, met verdriet en geluk, verval en groei, pijn en vreugde. De nieuwe selectie die Nijmegenaar Frank Tarenskeen voor deze expositie uit zijn inmiddels tamelijk omvangrijke oeuvre gemaakt heeft, bestaat voornamelijk uit recent, maar ook ouder werk en toont een glimp van hoe hij het leven in de wereld gezien heeft en ziet.

“(…) Er ging iets dicht, er ging iets open. Het leven moet geleid worden. In de herfst en de winter, de lente en de zomer, bij elke ronde iets voller. Ja, was dat niet wat er gebeurde? Het donker (..) was nooit zo beladen geweest als deze keer. Beladen waarmee? Met de schoonheid van de tijd die verstrijkt.” (Karl Ove Knausgård,  Mijn strijd, deel 6).

Er is veel te beleven op een expositie van schilderijen en tekeningen die uitingen zijn van een zoektocht naar schoonheid en troost, van verlangen en hoop.

Kerkje van Persingen, Persingensestraat 7, Persingen
26 en 27 februari. Geopend dagelijks 11.00 u-17.00u.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties