Marikenhuis houdt thema-avond 'Ouders die kanker hebben'

Gezondheid
Van onze redactie
19 februari 2022

Een van de inleiders op de thema-avond: 'Ouders die kanker hebben' in het Marikenhuis is Kim Messelink. “In mijn werk zie ik regelmatig ouders die te horen krijgen dat ze kanker hebben. Vaak is dan de eerste vraag aan mij: ‘Hoe vertel ik dit aan mijn kinderen?’ Maar als dan die eerste moeilijke hobbel is genomen lopen ouders vaak nog rond met de vraag: ‘Kan ik mijn rol als ouder nog goed vervullen, als ik zelf zo vaak afwezig ben voor mijn behandeling?’”

De thema-avond is bedoeld voor ouders, hun partners en andere betrokkenen. Vragen die aan de orde komen: ‘Hoe breng ik het slechte nieuws aan mijn kinderen en hoe communiceer ik dit met iedereen in mijn omgeving? Hoe kunnen onderling gevoelens worden gedeeld in mijn gezin, wat is het beste om te doen?’
 
Daarnaast zal Kim stilstaan bij de vraag wanneer en hoe professionele hulp kan (of moet) worden ingeschakeld.
 
Kidspower en LEF!
Het Marikenhuis biedt ook ruimte aan kinderen en jongeren die geraakt zijn door kanker. Op 22 februari zullen daarom ook coördinatoren Elly Konings van jongerengroep LEF! (voor 12-18 jarigen) en Bianca Peters van kindergroep Kidspower (voor 4-12 jarigen) u aanvullend informeren over deze activiteiten in het Marikenhuis. Zij verbinden het thema van de avond met hun eigen ervaringen, de een (Elly) als ouder, de ander (Bianca) als iemand die zelf al vanaf haar kindertijd te maken heeft gehad met kanker.
Zij geven antwoord op de vraag wat Kidspower en LEF! te bieden hebben voor kinderen en jongeren.
 
Wanneer: 22 februari om 19:30 uur, deuren open 19.00 uur.
Waar: Marikenhuis, inloophuis voor iedereen die is geraakt door kanker. Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen.
Kosten: Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze bijeenkomst.
Meer informatie: www.marikenhuis.nl

Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties