TG Greppel speelt HAAN: een zoektocht naar de emancipatie van de man

Theater
Van onze redactie
19 februari 2022

Zaterdag 19 maart gaat HAAN van de Nijmeegse Theatergroep Greppel in première. Deze muziekvoorstelling staat stil bij hoe we als mens gevormd worden. Meer specifiek: hoe mannen gevormd worden. De kaartverkoop is gestart.

In de voorstelling HAAN ontmantelt en ontbloot theatermaker Rik Luijmes zichzelf. Hij gaat op zoek naar wat hem tot man maakt, en hoe hij probeert te voldoen aan beelden die hij over 'echte mannen' heeft. Hij vertelt: "Zelfbewuste vrouwen hebben de afgelopen decennia zo'n drie feministische golven in gang gezet. Hoe zit dat met ons, de mannen? Waarom doen we wat we doen? Waar komt onze dominantie vandaan? Zijn er manieren om recht doen aan de sensitiviteit van mannen? En wat is de haan in mij?"

TG Greppel vindt het belangrijk om stil te staan bij hoe jongens opgroeien. Wat hebben ze nodig om gezonde, fijne mannen te worden? Rik Luijmes las over het gedrag van kippen en hanen en citeert uit het stuk: "Jonge haantjes willen zich vaak te vroeg gelden. Je moet ze elke avond even oppakken, koesteren. Daar krijg je hele leuke haantjes van." De voorstelling HAAN voert je mee langs herkenbare gedachtes en zet je aan het denken. Jan Flubacher, Jaap Berends en Rik Luijmes spelen gedurende voorstelling swingende funk en tedere nummers.

HAAN speelt o.a. in LUX (Nijmegen) en Theater de KiK (Elst). Kijk hier voor meer informatie, speeldata & kaarten.


Dit bericht delen:

Advertenties