Nieuws uit Nijmegen-fotograaf Hans Ronhaar overleden

Karel Hermsen
18 februari 2022

Deze week kregen wij het trieste bericht dat onze fotograaf Hans Ronhaar is overleden.

Hans maakte gedurende de afgelopen twee jaar als vrijwilliger foto's voor Nieuws uit Nijmegen. Onlangs kreeg hij een herseninfarct en moest hij worden opgenomen in Dekkerswald. Totaal onverwacht overleed hij afgelopen woensdag.

Tot aan zijn pensionering werkte Hans als voedingsadministrateur op de Maartenskliniek. Daarna werd de fotografie zijn lust en leven. Bij menig artikel op Nieuws uit Nijmegen stonden zijn foto`s. Hans was een vriendelijke, aardige en betrouwbare man waarmee je graag op pad ging; daarnaast was hij continu in de weer om zijn hobby te professionaliseren.

Maatschappelijk was hij als voorzitter actief bij COAX, Kabel Internet Belangenvereniging Nederland. Ook in het verenigingsleven was hij geen onbekende. Zo was hij jarenlang voorzitter en bestuurslid van Tafeltennisvereniging Nijmegen.

Hij was zeer betrokken bij zijn wijk Brakkenstein, onder andere als medewerker bij Wijkblad Brakkenstein en MijnBrakkenstein.nl. Van veel evenementen binnen en buiten de wijk maakte hij uitgebreide fotoreportages. Hans hield van het buitenleven. Hij was vaak te vinden in de Hortus en de groene Nijmeegse buitengebieden voor weer een kleurrijke natuurrapportage.

Als gezelligheidsdier hield hij van speciale biertjes, waarover hij urenlang met glinsterende ogen kon praten. Vandaar dat hij als tweede hobby bier vulde en rondbracht en rondleidingen en proeverijen organiseerde bij en voor Brouwerij Oersoep.

Niet alleen alle medewerkers van Nieuws uit Nijmegen, maar ook vele anderen zullen Hans Ronhaar missen.

Fotograaf: Lars Schwachöfer


Dit bericht delen:

Advertenties