'Hubert' als startlocatie voor de Nacht van de Vluchteling

Goed doel
Van onze redactie
18 februari 2022

In de nacht van 18 op 19 juni 2022 organiseert Stichting Vluchteling voor de dertiende keer de Nacht van de Vluchteling. Tijdens dit evenement lopen duizenden deelnemers in het holst van de nacht 20 of 40 kilometer. Samen vragen zij op een positieve manier aandacht voor het lot van mensen op de vlucht en halen zij geld op voor acute noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd.

Tijdens de Nacht van de Vluchteling leggen deelnemers een unieke route af in en rondom één van de zes steden waar deze wandeltocht dit jaar wordt georganiseerd. Ook in Nijmegen zullen honderden mensen hun beste beentje voor zetten om de zware 20 of 40 kilometer te volbrengen. Deelnemers starten stipt om middernacht met lopen, net als in de andere deelnemende steden: Amsterdam , Rotterdam, Utrecht, Tilburg en Den Haag.

Dit jaar zal de route in Nijmegen starten bij Hubert aan de St. Hubertusstraat 10. Stichting Vluchteling: “We zijn ontzettend blij dat we de Nacht van de Vluchteling bij Hubert kunnen starten dit jaar! Deze unieke en gezellige locatie leent zich uitstekend om de deelnemers een geweldige start van hun nachtelijke wandeltocht te bezorgen."

Hubert: “Wij zijn ontzettend trots dat we de start van de Nacht van de Vluchteling mogen hosten. Hubert is een plek van verbinding. Wij vinden het belangrijk om aandacht te besteden aan het thema vluchtelingen. Zo laat ook onze samenwerking met Buddy to Buddy Nijmegen zien, waar vluchtelingen worden gekoppeld aan stadsgenoten en elkaar ontmoeten bij Hubert. Wij geloven dat we samen met de Nacht van de Vluchteling een breed publiek kunnen bereiken en op een positieve manier aandacht kunnen vragen voor mensen op de vlucht.”

Noodzaak
De Nacht van de Vluchteling blijft nog steeds keihard nodig. Momenteel zijn er namelijk ruim 82,4 miljoen vrouwen, mannen en kinderen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Met het geld dat tijdens de Nacht wordt opgehaald, kan Stichting Vluchteling hulp blijven bieden in ’s werelds ernstigste humanitaire crises.

De editie van 2021 bracht bijna een miljoen euro op, waarmee ruim 70.000 mensen levensreddende noodhulp kregen in Afghanistan, Burkina Faso, Venezuela en Irak. In Afghanistan deden we dit met cashhulp: mensen in Kabul kregen een geldbedrag om zelf te kunnen voorzien in hun belangrijkste behoeften zoals onderdak en voeding. In Irak en Venezuela ging het geld naar mobiele klinieken waar mensen op de vlucht medische zorg konden krijgen. In Burkina Faso hielpen we voornamelijk met het terugdringen van ondervoeding bij kinderen.

Inschrijven
Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de Nacht van de Vluchteling via deze link. Let op: er zijn beperkt plaatsen beschikbaar.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties