Morgen geen treinen vanaf 14:00 vanwege storm

Van onze redactie
17 februari 2022

Het weerbureau voor de spoorsector geeft voor morgen code oranje: er wordt extreem harde wind in het hele land verwacht. Dit heeft net als op de weg en in de luchtvaart impact op het spoor. De NS (Nederlandse Spoorwegen) laten weten dat het treinverkeer morgen vanaf 14:00 uur stilgelegd wordt.

Morgen (vrijdag 18 februari) is tot 14:00 uur een stormdienstregeling van kracht. Op vrijwel alle trajecten rijden vanaf de ochtend minder treinen. Het hoogtepunt van de storm wordt morgenmiddag verwacht. ProRail en NS leggen daarom vanaf 14:00 uur het binnenlandse én internationale treinverkeer stil. ''We nemen dit moeilijke besluit uit veiligheid voor onze reizigers en collega’s'', meldt de NS. ''De kans bestaat dat er bomen op het spoor waaien, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Ook voor storingsploegen is het verlenen van assistentie of uitvoeren van herstelwerk te gevaarlijk.''

''We vinden het heel vervelend dat dit nodig is. We maken dit een dag van tevoren bekend, zodat u hier rekening mee kunt houden. We adviseren u om, indien mogelijk, morgen niet te reizen'', aldus de NS.

Goed geïnformeerd op reis

De NS Reisplanner wordt in de avonduren bijgewerkt met de meest actuele reisinformatie voor de volgende dag. Reizigers worden geadviseerd om de weerberichten goed in de gaten te houden en kort voor vertrek hun reis te plannen op met de reisplanner in de NS-app of op de website van de NS.

 

Ook bussen van Breng zullen hinder ondervinden van de storm. De vervoerder laat weten dat reizigers rekening moeten houden met vertraging. Vanaf 15.00 uur vervallen buslijnen 561 t/m 565, 568 en 569.


Dit bericht delen:

Advertenties