Steuntje in de rug voor horecaondernemers

Van onze redactie
16 februari 2022

De horecasector, een van de zwaarst getroffen branches door corona, krijgt een eenmalige ondersteuning via een voucherregeling voor horecaondernemers. Dit is een initiatief van de Groene Metropool Regio. Gemeente Nijmegen doet mee en geeft graag dit steuntje in de rug. De vouchers zijn breed inzetbaar, zoals voor een training of duurzame investering.

Voor Monique Esselbrugge, wethouder Economie, staat het steunen van dit initiatief in gemeente Nijmegen niet ter discussie: “De horeca is de afgelopen twee jaar nauwelijks of met beperkingen open geweest. Met alle gevolgen van dien. Ondernemers geven aan dat de landelijke steunmaatregelen onvoldoende zijn om alle vaste lasten te dekken. Ook heeft de sector te maken met een uitstroom van personeel. De branche heeft het zwaar. Nu de sector zelf aangeeft deels geholpen te zijn met zo’n voucherregeling, werken we daar graag aan mee. Zo helpen we ondernemers bij hun herstel uit de crisis of het versterken van hun onderneming. Als daadwerkelijk een derde van de horeca moet sluiten, zoals wordt gevreesd, heeft dat natuurlijk impact op de branche maar ook op de aantrekkelijkheid en werkgelegenheid van de binnenstad. Dat proberen we dan ook te voorkomen.”

Vouchers


De vouchers hebben een maximale waarde van € 2.000,- en zijn breed inzetbaar. Denk aan trainingen, advieskosten, innovatie en duurzaamheid. De vouchers zijn nadrukkelijk niet bedoeld voor inkomensondersteuning. Daar zijn andere landelijke en lokale steunpakketten en regelingen voor. Met de regeling kan de gemeente minimaal 24 horecaondernemers financieel ondersteunen. Dit is onvoldoende voor alle Nijmeegse horeca. Daarom ligt de focus op de kleine horecaondernemer met maximaal 50 fte. Ook zijn er nog andere regelingen waar de branche gebruik van kan maken zoals de investeringsregeling Pimp je pand en een subsidie voor verwarmde terraskussens.

Aanvragen via RvN@


Vanaf donderdag 17 februari staat meer informatie en het aanmeldingsformulier voor de voucher op de website van RvN@, www.rvnhub.nl, die de voucherregeling coördineert namens gemeente Nijmegen. Ondernemers kunnen hier ook terecht met vragen over de regeling. 


Dit bericht delen:

Advertenties