De Bastei: het leuke gezinsuitje tijdens de voorjaarsvakantie

Museum
Van onze redactie
16 februari 2022

Ontdek alle geheimen van De Bastei, speur mee naar de Legende van de Gouden Engel, laat het kanon bulderen met Kanonnen Karel, kruip in de huid van een musketier of vang een dier op papier. Kijk op debastei.nl/voorjaarsvakantie voor alle activiteiten.

16e-eeuws Nijmegen
Bekijk de verdedigingstoren de bastei in de tentoonstelling 'De Kunst van het Verdedigen'. Met een prachtige maquette en een spannende virtuele reis komt het 16e-eeuwse Nijmegen tot leven.                 

Mammoetschedel
De Bastei vertelt het verhaal van het leven in, om en aan de rivier. Hier raak je letterlijk het verleden aan van 2000 jaar bouwen aan de rivier. In ondergrondse gangen beleef je het verhaal van de vorige bewoners aan de hand van unieke resten van Romeinse muren, middeleeuwse stadskastelen en natuurlijk de bastei zelf. Je duikt nog verder het verleden in wanneer je oog in oog staat met een van de topstukken van De Bastei: de mammoetschedel van Bergharen. Je ziet ook dieren en planten die nu leven in de Gelderse Poort en zo ontdek je dat er in en rond de stad veel meer leeft dan je denkt.

Na je museumbezoek kun je uitrusten in het restaurant van DROOM! de Bastei. Heb je een excursie door de Stadswaard achter de rug? Warm je dan in het restaurant op aan een lekker drankje en een heerlijke lunch.

Je loopt De Bastei binnen via het entreegebouw aan de Lange Baan 4, telefoon 024 - 3297070. De entree bedraagt € 10,- voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen. De Bastei is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.debastei.nl.    

Volg De Bastei ook via Facebook, Twitter of Instagram.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties