Vrijwilligerswerk bij het COiL: voor wie van goede gesprekken houdt

Vrijwilligerswerk
Van onze redactie
15 februari 2022

"Eens per twee weken ga ik op huisbezoek bij een slechtziende man. Hij kan niet meer lezen. Ik lees de brieven voor die hij vroeger van familie, vrienden en geliefden ontving. Ik vind het heel bijzonder om op deze manier iemand te leren kennen."

"We delen veel met elkaar, we hebben het echt met elkaar getroffen. Voor het COiL begeleid ik ook groepen. Ook dat vind ik erg leuk. Daar heerst een heel andere energie dan in het individuele gesprek. In de interculturele groep hadden we het een tijd terug over ‘ouder worden’.  Een jonge jongen uit Eritrea vroeg me toen ‘Wanneer was jij gelukkiger? 15 jaar geleden of nu?’. Ik vond dat een bijzondere vraag. Knap dat zo’n jong iemand uit een totaal andere cultuur zich zo in mij kan inleven.
Het COiL is voor mij een heel bijzondere plek waar ik sinds mijn pensioen bij betrokken ben. Ik wilde mezelf blijven ontwikkelen. Door de intervisie die ik krijg en alle gesprekken die ik voer, kan ik er als vrijwilliger opbloeien en leren."

 (Peter, al ruim 5 jaar vrijwilliger bij het Centrum Ontmoeting in Levensvragen.) 

Heb je net als Peter zin in vrijwilligerswerk en heb je interesse in mensen of hou je ervan om met mensen in gesprek te zijn over wat hen bezighoudt of wat er voor hen toe doet? Neem een kijkje op de website van het COiL of neem contact op via info@coil-net.nl. In een kennismakingsgesprek wordt samen bekeken of vrijwillige inzet bij het COiL wat voor je is!


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen