Ook dit jaar extra veel stemlokalen voor gemeenteraadsverkiezingen

Politiek
Van onze redactie
15 februari 2022

De gemeente Nijmegen opent voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart 2022 extra veel stemlokalen voor het vervroegd stemmen. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 was dit ook het geval, en dat beviel toen goed. Zo kunnen mensen ook in coronatijd zo dicht bij mogelijk, zo veilig mogelijk stemmen, en vermijd je te drukke stembureaus.

Vervroegd stemmen
Het aantal stemlokalen dat minimaal geopend moet worden voor het vervroegd stemmen op 14 en 15 maart 2022 wordt bepaald op basis van het aantal kiesgerechtigden. Voor Nijmegen zijn dat minimaal tien stemlokalen. De gemeente Nijmegen richt een groter aantal stembureaus in, namelijk dertig. Dit aantal voorkomt hopelijk ook deze verkiezingen een te grote toeloop per stembureau en lange wachtrijen. Het gemeentelijk stembureau in de Jan Massinkhal telt op 16 maart 2022 de vervroegd uitgebrachte stemmen.

Kiesgerechtigden mogen in elk Nijmeegs stembureau hun stem uitbrengen. De stemlocaties zijn, op een paar na, gelijk aan voorgaande jaren. Op www.waarismijnstemlokaal.nl kan iedereen opzoeken waar ze kunnen stemmen.

Toegankelijkheid stemlokalen
Alle stemlokalen zijn rolstoel- en rollatortoegankelijk. Blinden en slechtzienden kunnen in het Zelfregiecentrum zelfstandig hun stem uitbrengen op alle stemdagen met behulp van een mal en soundbox. Het wijkcentrum de Schalmei op de Symfoniestraat biedt ondersteuning voor doven en slechthorenden via een video. 


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties