NEC na bekernederlaag op bezoek bij Heerenveen

NEC
Van onze redactie
11 februari 2022

NEC heeft zondag de kans om de teleurstelling van de misgelopen halve finale van de beker weg te spoelen in en tegen Heerenveen.

N.E.C. liet donderdagavond in de eigen Goffert na om te winnen van Go Ahead Eagles (0-2), in een wedstrijd waarin het in de slotfase ook kersverse aanwinst Wilfried Bony zag uitvallen. Bony maakte vrijdagochtend een scan in het ziekenhuis en gaf zelf na de wedstrijd van donderdag aan te denken dat zijn hamstringblessure niet te rampzalig zou moeten zijn. Hoewel de ernst van de blessure van de Ivoriaanse spits dus nog onbekend is, staat vast dat trainer Rogier Meijer geen beroep op hem kan doen in Heerenveen. Meijer kan door blessureleed ook geen gebruik maken van Jordy Bruijn. Opsteker voor N.E.C. is dat Dirk Proper, Calvin Verdonk en Javier Vet wel weer terugkeren in de wedstrijdselectie.

Uit de meest recente wedstrijden tegen Heerenveen kan N.E.C. relatief goede cijfers overleggen. De Nijmegenaren verloren al zeven officiële wedstrijden niet meer van de Friezen. De eerste wedstrijd van het seizoen tussen beide clubs in het Goffertstadion eindigde in 1-1. Ali Akman maakte vlak na rust de 1-0 op aangeven van Jordy Bruijn, terwijl - de inmiddels bij PSV spelende - Joey Veerman 20 minuten voor tijd voor de Heerenveense gelijkmaker tekende. Het is een understatement wanneer we zeggen dat de thuisploeg van aanstaande zondag niet bezig is aan het beste seizoen uit de historie. Heerenveen staat 11e en verloor de laatste vier wedstrijden allemaal. Johnny Jansen, die het seizoen startte als trainer van Heerenveen, moest enkele weken geleden het veld ruimen. Zijn vervanger is zijn voormalig assistent Ole Tobiasen, die nog niet wist te winnen sinds hij het stokje overnam. De Nederlandse legale bookmakers die op de beste bookmakers bonus-webpagina van SportyTrader staan met een uitgebreid overzicht van het bonusbedrag, het type bonus, en de bonusvoorwaarden, zien de thuisploeg opmerkelijk genoeg toch als favoriet. Een underdogpositie waar de nuchtere Rogier Meijer weinig waarde aan zal hechten. Hij zal met zijn ploeg de eerste overwinning in de Eredivisie willen pakken na drie competitieduels zonder winst.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen