Breicafé Van Wanten kan weer wol inslaan

Van onze redactie
3 november 2013

Breicafé Van Wanten deed vandaag goede zaken. De verkoopmiddag was nog niet op de helft en de sjaals vlogen de deur uit bij Zilch. Ook voor de mannen was er keuze genoeg.

Tijdens een boswandeling met de hond kwamen ze elkaar tegen: de initiatiefneemsters Ineke van de Pol en Mariet de Vocht. Mede ondersteund door het Vierwijkenfonds runnen zij sinds maart samen vrijwillig het senioren breicafé vanuit de kantine van het Brakkefort en daar komen de mooiste breisels uit voort.

De 13 dames die momenteel in het breicafé hun wekelijkse bijpraatochtend hebben draaien geen hoge productie. "Het is geen fabriekswerk, gewoon steek voor steek, mooi handwerk maken" aldus de dames. Gewoon een beetje praten en ondertussen mooie sjaals en collen maken. De brei*sters* krijgen de pakketten kant en klaar: met een patroon, makkelijk of moeilijk naar keuze.

Een van de brei*sters* mevrouw Tiny de Wildt heeft zelf behoorlijk wat ervaring. Met 8 kinderen heeft ze vroeger veel afgebreidt. En ook de 6 kleinkinderen kregen vorig jaar met Sinterklaas nog een mooie trui met hun naam erop.

Ineke en Mariet bedachten dat het ook leuk zou zijn om een serieuze afzetmarkt te vinden.

Via een andere vriendin komen ze in contact met Anouk Sturm, eigenaresse van de kledingzaak Zilch in Nijmegen-oost. Buiten het kleur en materialen advies dat zij de club geeft bood ze nu ook de gelegenheid in haar zaak tot de verkoop, zonder winstoogmerk. 

De opbrengst gaat naar nieuwe wol en naar leuke, inspirerende activiteiten voor ouderen. Zo gingen de dames in september met zijn allen op stap naar de schapen,- en wolboerderij in Balgoij.

Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u op de site terecht.


Dit bericht delen:

Advertenties