Gemeenteraadsverkiezingen 2022: "Durf jij blind te kiezen?"

Politiek
Van onze redactie
11 februari 2022

Op dinsdag 15 februari, één maand voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022, organiseert LUX voor het eerst De Blinde Kieswijzer. In deze experimentele, online show gaat LUX blind in gesprek met 11 politieke partijen over belangrijke verkiezingsthema’s. Ontdek welke partij écht bij je past wanneer je links-rechts, man-vrouw, jong-oud, hip-ouderwets compleet laat varen. De Blinde Kieswijzer is via een gratis livestream thuis te volgen of in café LUX. 

Kieswijzer
Wie doet het nou niet? In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen is de kieswijzer een populaire tool om je voor te bereiden. Ook politieke debatten zijn een manier om je te laten informeren. Maar te vaak gaan die gesprekken onvoldoende over de inhoud. En worden we afgeleid door geslacht, kleding, haarkleur noem het maar op. Weg met vooroordelen en stereotypen. LUX doet het anders.

Samen met De Kiesmannen - hun missie is meer jongeren in het stemhokje – ontwikkelde LUX een online experiment waarin het politieke debat op een geëngageerde manier tot leven komt. Geen droog debat maar humor, inhoud en focus op de zaken die écht belangrijk zijn. De deelnemende politici worden geanonimiseerd met stemhokjes, stemvervormers en dierenemoticons. Samen met de Kiesmannen gaan ze in gesprek over vijf belangrijke thema’s die spelen in Nijmegen. Van asfaltcentrale Dura Vermeer tot aan de woningnood.

Over de Kiesmannen
De Kiesmannen maken creatieve impact-producties om jonge mensen te informeren over verkiezingen en maatschappelijke thema’s.

Druk op democratie
De Blinde Kieswijzer is onderdeel van DRUK OP DEMOCRATIE, het verkiezingsfestival van 15 februari t/m 16 maart in LUX met diversie interactieve onderdelen i.s.m.  De Gemeente Nijmegen, De Gelderlander, CNN, De Kiesmannen en Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL en Het Zuidelijk Toneel.

De Livestream op dinsdag 15 februari start om 20:00 uur en is gratis toegankelijk. Registeren kan via de website van LUX. Ook is de livestream middels een ‘silent disco’ te volgen in Café LUX. Hier is geen registratie voor nodig. Kijk voor de geldende coronaregels op de website. 
>Naar het Programma & link livestream
>Coronaregels


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties