NSG Groenewoud organiseert XPO voor alle leerlingen

School
Van onze redactie
10 februari 2022

Wicked Assignments: dat is het thema van de XPO waar alle leerlingen van middelbare school NSG Groenewoud op vrijdag 11 februari aan meedoen.

De XPO is een dag vol workshops en verrassende opdrachten op het snijvlak van kunst, wetenschap en techniek. Van fotografie tot robotica en van virtual reality tot dans: leerlingen gaan in diverse disciplines aan de slag. Ze worden daarbij begeleid door ruim 40 creatieve professionals uit het hele land.

Gezamenlijk kunstwerk

Het is voor het eerst sinds corona dat de jaarlijkse XPO weer gehouden kan worden. Na een periode waarin leerlingen veel thuis lessen hebben gevolgd en solistisch hebben gewerkt, geeft de XPO hen de ruimte om samen ervaringen op te doen én mooie dingen te creëren. Zoals een groot kunstwerk dat leerlingen maken samen met de Nijmeegse kunstenaar Diederik Grootjans. Dit werk krijgt een blijvende plek in de aula van de school, naast de kunstwerken die op eerdere XPO’s zijn gemaakt!

Studio Oddstream

Ook Studio Oddstream doet mee, het Art- en Techlab dat is gehuisvest in de Lindenberg. Sinds vorig schooljaar begeleidt Studio Oddstream leerlingen van het vmbo-t bij het ontdekken, onderzoeken en toepassen van de combinatie kunst en techniek. In het vierde leerjaar gaan de leerlingen hiermee zelfstandig verder tijdens de examenopdracht Kunst-Werk.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen