Andere aanpak bij NEC vanavond voor kans op halve finale

Van onze redactie
10 februari 2022

Sinds de overwinning in de achtste finale van het bekertoernooi, uit bij FC Groningen, is in Nijmegen en omstreken uitgekeken naar vanavond. Dan komt namelijk Go Ahead Eagles op bezoek in De Goffert om samen met NEC uit te gaan maken wie doorgaat naar de halve finale en voor wie de strijd om de KNVB-beker na vandaag ophoudt. Extra mooi is het natuurlijk dat voor het eerst sinds lange tijd weer publiek op de tribunes van De Goffert zal zitten om de ploeg hopelijk een zetje in de rug te geven op weg naar een goed resultaat.

Ook de technische staf en de spelers kijken uit naar de wedstrijd van vanavond. Het is een unieke kans om door te stomen naar de halve finale. Trainer Rogier Meijer kiest derhalve voor een iets andere aanpak dan bij de eerdere wedstrijden in het bekertoernooi, toen hij steeds koos voor meerdere spelers die in de competitie vaak genoegen moeten nemen met een plekje op de reservebank. Een wisselspeler die vanavond in ieder geval wél zal spelen is doelman Danny Vukovic, die in principe alle bekerwedstrijden speelt. Op het middenveld wordt waarschijnlijk een plekje ingeruimd voor Mikkel Duelund (met zijn winnende treffer in Groningen de gevierde man in de vorige ronde), aangezien Jordy Bruijn afgelopen weekend een blessure opliep in de wedstrijd tegen PEC Zwolle.

Er zijn meer wijzigingen ten opzichte van afgelopen zaterdag. Ivan Marquez keert bijvoorbeeld terug van een schorsing en afgaande op de trainingen is Calvin Verdonk zijn basisplaats juist kwijt. Het hart van de verdediging zal dan gevormd worden door het trio Marquez-Barreto-Odenthal.

Tegenstander Go Ahead Eagles kent weinig personele problemen. Evert Linthorst en Ogechika Heil ontbreken, maar verder kan trainer Kees van Wonderen (hij speelde namens NEC in 1994 de bekerfinale tegen Feyenoord) putten uit een nagenoeg fitte selectie. In de vorige ronde rekenden de Deventenaren in Friesland af met SC Heerenveen, door een vroege treffer van Inigo Córdoba (0-1). Afgelopen weekend was FC Groningen met 2-1 te sterk voor de Eagles. 

In de competitie troffen NEC en Go Ahead Eagles elkaar al in Deventer. In december werd het 0-2 in Nijmeegs voordeel, dankzij doelpunten van Elayis Tavsan en Jordy Bruijn. Laten we hopen (en er met zijn allen voor zorgen) dat de overwinning ook vanavond weer naar NEC gaat!

De aftrap is vanavond om 19.00 uur, wanneer scheidsrechter Danny Makkelie voor het eerst op zijn fluit blaast. Kort na de wedstrijd zal een verslag op onze site te vinden zijn.


Dit bericht delen:

Advertenties