Uit eten voor het goede doel bij Happietaria

Van onze redactie
10 februari 2022

Happietaria Nijmegen is een pop-up restaurant dat elke twee jaar opgezet wordt om geld op te halen voor het goede doel. Het dagelijks bestuur bestaat uit zeven enthousiaste studenten die lid zijn van de vijf christelijke studentenverenigingen in Nijmegen. Zij runnen het restaurant op vrijwillige basis samen met een groot team van medestudenten. Van 14 februari tot 25 maart zijn gasten van harte welkom in Malden op het kerkplein 12 om lekker te komen dineren. Zo biedt Happietaria een leuke manier voor iedereen om een steentje bij te dragen aan het goede doel. Het doel van dit jaar: toekomstperspectief bieden aan jongeren in Haïti.

De winst die tijdens de ‘draaimaand’ gemaakt wordt, gaat naar een project in Haïti. De organisatie Tearfund heeft samen met lokale partners het Agri-business project opgezet. Het doel is om duizend kansarme jongeren hun talenten op een nuttige manier in te leren zetten. Daarnaast leren ze bedrijfsvaardigheden waarmee ze in de toekomst een eigen bedrijfje kunnen starten. 

Naast dat Happietaria het opgehaalde geld doneert aan het project, probeert het ook bewustwording voor het project te creëren door bijvoorbeeld gerechten te serveren die typisch zijn voor de streek. Ook informeren ze gasten in het restaurant over het project door uitleg en foto’s op de placemats. Happietaria is de afgelopen jaren succesvol gebleken. Niet alleen in het ophalen van geld, maar ook in het samenbrengen van mensen van alle leeftijden in een provisorisch maar desondanks gezellig en professioneel ogend restaurant. Het feit dat het restaurant gerund wordt door vrijwillige studenten die niet altijd ervaring hebben met horeca, maakt dat er een ongedwongen sfeer heerst waarin iedereen zijn best doet om de gasten een leuke avond uit te bezorgen.

Dit jaar is het restaurant te vinden op Kerkplein 12 in Malden, van 14 februari tot 25 maart. Op de website van Happietaria is het mogelijk een reservering te plaatsen.


Dit bericht delen:

Advertenties