Gemeente biedt hulp bij energiearmoede

Van onze redactie
9 februari 2022

Recent onderzoek van TNO (Nederlandse Organisatie voor toegepast natuurwetenschappelijk onderzoek) laat zien dat bijna 10.000 huishoudens in Nijmegen te maken hebben met energiearmoede. Zij hebben een laag inkomen én  hoge energiekosten. Het rijk stelt geld beschikbaar voor hulp bij energie besparen én voor een financiële tegemoetkoming. Meer weten? Meld u aan voor de nieuwsbrief Duurzaam Wonen. 

Sinds de zomer van 2021 zijn de gasprijzen gestegen. Ook het Nijmeegs college ziet dat deze situatie onzekerheid oplevert. Veel Nijmegenaren maken zich zorgen. Blijven de prijzen stijgen? Kan ik mijn energierekening nog blijven betalen? Nijmegen ondersteunt haar inwoners waar het kan. 
 
Kijk op nijmegen.nl/energieloket
 
Nijmegen helpt inwoners bij het nemen van maatregelen om de energierekening te verlagen. Op www.nijmegen.nl/energieloket staan bijvoorbeeld handige tips, kunt u een energiecoach boeken en vindt u binnenkort meer informatie over gezamenlijke inkoopacties voor bijvoorbeeld zonnepanelen of isolerende maatregelen. Inwoners die acute betalingsproblemen hebben, kunnen zich melden bij de financieel expert in de wijk.
 
Laag inkomen? Let op de tegemoetkoming
 
Om inwoners met een laag inkomen te ondersteunen, komt er binnenkort ook een financiële tegemoetkoming voor gestegen energiekosten. Daarover kwamen al veel vragen binnen bij de gemeente. Hoe precies deze regeling gaat werken, is nu nog niet bekend. Zodra er meer bekend is, laat de gemeente dat weten via onder meer de nieuwsbrief Duurzaam Wonen en op onze website.
 
Aanmelden nieuwsbrief Duurzaam Wonen
 
U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief Duurzaam Wonen van gemeente Nijmegen. U krijgt dan een aantal keer per jaar handige energiebespaartips en duurzame informatie per mail. Natuurlijk kunt u zich ook eenvoudig afmelden voor de nieuwsbrief. 

Dit bericht delen:

Advertenties