Nijmegen krijgt dit voorjaar een 75+ vrijwilligerscentrale

Van onze redactie
9 februari 2022

Ouderen in Nijmegen die blij worden van helpen kunnen vanaf deze maand speciaal terecht bij het project 75+ vrijwilligerscentrale. Samen met een vrijwilliger gaan ze in gesprek over wat er in de wijk of vanuit huis allemaal zou kunnen. Besluit de oudere om iets uit te gaan proberen? Dan gaat de vrijwilliger bijvoorbeeld mee naar de eerste kennismaking of denkt mee over het vervoer. De 75+ vrijwilligerscentrale is een project van Club Goud in samenwerking met onder andere de Vrijwilligerscentrale Nijmegen en Bindkracht10

Van helpen worden mensen gelukkig. Of je nou jong of oud bent, klein of groot, van jazz of Nederlandstalige muziek houdt, iets betekenen voor een ander geeft een goed gevoel. Maar hoe zit het als iemand al wat ouder is en misschien niet meer zo makkelijk op pad gaat? Of slechter hoort? Kan je dan ook nog als vrijwilliger iets betekenen? Zo ontstond het idee voor de 75+ vrijwilligerscentrale.

Veel mogelijkheden in Nijmegen

De partners van de 75+ vrijwilligerscentrale geloven dat er ouderen zijn in Nijmegen die graag iets willen betekenen voor een ander, maar daarbij een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Denk dan bijvoorbeeld aan vervoer of hulp bij je digitaal aanmelden. De 75+ vrijwilligerscentrale gaat samen op zoek naar wat wèl kan in Nijmegen, helemaal vrijblijvend en met voornaamste doel: plezier!

Vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten

In samenwerking met de Vrijwilligerscentrale Nijmegen ondersteunt een vrijwilliger ouderen met het vinden van passend vrijwilligerswerk. Dit kan een eenmalige activiteit zijn bij een leuk evenement, of een paar keer kennismaken bij de plaatselijke moestuin. Houdt iemand van voorlezen, dan wordt gekeken naar mogelijkheden bij kinderopvang of bibliotheken. Voor het helpen bij het maken van een buurtmaaltijd of aansluiten bij een van de wijkactiviteiten in de buurt wordt men in contact gebracht met de opbouwwerkers of welzijnscoaches van Bindkracht10 in de wijk. Samen gaan ze op zoek naar wat zorgt voor plezier. De drempels om deel te nemen worden weggehaald.

Voor wie is de 75+ vrijwilligerscentrale?

De 75+ vrijwilligerscentrale is er dit voorjaar speciaal voor ouderen die het leuk vinden om te kijken wat de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk zijn in Nijmegen. De 75+ vrijwilligerscentrale is een project van Club Goud samen met de Vrijwilligerscentrale Nijmegen, Bindkracht10 en andere partners om op maat vrijwilligerswerk te creëren. Wanneer er voldoende animo is zal de Vrijwilligerscentrale Nijmegen het project structureel in hun aanbod opnemen.

Vraag een gratis gesprek aan met de 75+ vrijwilligerscentrale

Bent of kent u iemand die hier misschien interesse in heeft? Dan kunt u op de website kijken, een e-mail sturen of even bellen met een van de medewerkers. U krijgt dan meer informatie over de mogelijkheden die er zijn en wat de 75+ vrijwilligerscentrale voor u zou kunnen betekenen.


Dit bericht delen:

Advertenties