Herdenking bombardement zonder publiek

Van onze redactie
9 februari 2022

Op dinsdag 22 februari herdenkt Nijmegen het bombardement van 22 februari 1944. Het is dan 78 jaar geleden dat Nijmegen getroffen werd. De traditionele herdenkingsplechtigheden zijn ook dit jaar niet mogelijk door de coronamaatregelen. De herdenking is dit jaar helaas zonder publiek.

Op 22 februari 1944 werd Nijmegen getroffen door een enorm bombardement. De historische binnenstad werd grotendeels verwoest en 800 mensen verloren hun leven. Elk jaar staat Nijmegen stil bij deze tragedie. Ook dit jaar wordt hierbij stil gestaan, want herdenken is en blijft belangrijk.

De herdenking van het bombardement zal op 22 februari vanaf 13.00 uur live te zien zijn op onze Facebookpagina. Dit maakt het in zekere zin tóch mogelijk dat iedereen bij deze herdenking, die zoveel voor de stad betekent, aanwezig kan zijn, zij het vanuit huis.

Het programma bevat onder andere de verhalen van de torenwachters van de St. Stevenskerk die toen op wacht stonden, bijdragen van leerlingen van de Montessorischool en toespraken van vertegenwoordiger van de Amerikaanse ambassade en burgemeester Bruls. Om exact 13.28 uur luiden de kerkklokken en wordt twee minuten stilte in acht genomen. Daarna zal burgemeester Bruls namens iedereen die zich betrokken voelt een krans leggen.


Dit bericht delen:

Advertenties