Teleurstellend schouwspel in Zwolle levert N.E.C. een punt op

NEC
NEC
5 februari 2022

In een regenachtig en waterkoud Zwolle zou het na twee maanden afwezigheid van supporters in de Nederlandse stadions weer een voetbalfeest moeten worden, maar niets bleek minder waar. In een teleurstellend schouwspel bleven de Nijmegenaren steken op een 1-1 gelijkspel, en daarmee kwamen de Nijmegenaren nog goed weg ook. 

Voorafgaand aan de wedstrijd stond ook het voor 1/3 gevulde MAC3Park in Zwolle stil bij de afgelopen week op 75-jarige leeftijd overleden Wim Jansen. Na het applaus, wat een minuut duurde, voor de tweemalig WK-finalist waren het de Zwollenaren die het meest fel aan het duel begonnen. De thuisploeg zette direct hoog druk en leek dan ook vol voor de derde competitieoverwinning op rij te willen gaan, al creëerden de gastheren hierin nagenoeg niets. Het eerste gevaar kwam dan ook van N.E.C., maar de vrije trap van een meter of 20 werd huizenhoog overgeschoten door aanvoerder Lasse Schöne. De thuisploeg bleef vervolgens ook overwicht houden in het veldspel, hetgeen resulteerde in een eerste vangbal voor Branderhorst na een kwartier spelen.  

Het gezapige duel leek maar niet los te komen en het veldspel was van beide kanten slordig, tot Jordy Bruijn het duel in de 26e minuut plots openbrak. Een van richting veranderde voorzet van Elayis Tavsan kwam voor de voeten van de middenvelder terecht en deze schoot zonder na te denken raak: 0-1. Nauwelijks bekomen van de voorsprong was het echter direct in de eerste aanval na de aftrap raak, maar ditmaal voor de thuisploeg. Na geklungel van Calvin Verdonk schoot Daishawn Redan de bal langs doelman Mattijs Branderhorst en konden beide ploegen weer van begin af aan beginnen: 1-1.  

Na de thee bleef het duel even onaantrekkelijk als in de eerste helft met voor beide ploegen slechts kleine kansjes. In de 63e minuut was er toch reden voor optimisme voor de bezoekers, aangezien Jonathan Okita voor het eerst sinds eind november in het veld kwam. De van een blessure herstelde aanvaller leek gretig en voegde beweeglijkheid toe aan de kant van de bezoekers, maar dit leed niet tot concrete kansen. Ook Edgar Barreto maakte vervolgens voor het eerst sinds eind november zijn rentree, hetgeen de ploeg meer stabiel leek te maken. Het duel leek vervolgens in de 69e minuut definitief te keren in het voordeel van de Nijmegenaren: Siemen Voet moest het veld verlaten na een grove charge op de enkel van Tavsan. Echter werd het overtal niet uitgebuit en kwam N.E.C. nog een paar keer goed weg door reddingen van Branderhorst en missers van Zwolse kant. 

Uiteindelijk is het punt op basis van de tweede helft verdiend, maar liet het, vooral aanvallende, spel veel te wensen over. Op naar donderdag, waarin de Zwolse rivaal Go Ahead Eagles wacht in de kwartfinale van het KNVB-Beker toernooi. 


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties