Koninklijke onderscheiding voor dr. Luc Strobbe

Van onze redactie
4 februari 2022

De heer L.J.A (Luc) Strobbe ontvangt op 4 februari de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontvangt de Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten als oncologisch chirurg bij het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. 

Dr. Strobbe is als oncologisch chirurg al 25 jaar verbonden aan het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. Mede dankzij zijn inzet is de oncologische zorg de afgelopen jaren enorm verbeterd en is het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis uitgegroeid tot een plek waar zorg op hoog niveau wordt gegeven aan mensen met kanker.

De heer Strobbe is een pionier op het gebied van kwaliteit, innovatie en wetenschappelijk onderzoek. Hij stond in december 2001 aan de wieg van één van de eerste mammapoliklinieken in Nederland, waar vrouwen en mannen met een verdenking op borstkanker binnen 1 dag de diagnose krijgen. De ontwikkeling van Dé Mammachirurg – een erkende specialisatie binnen de oncologische chirurgie – is nu één van zijn levensdoelen.

Naast chirurg is hij ook wetenschapper. Hij loopt voorop in wetenschappelijk onderzoek om de zorg voor de patiënt met borstkanker te blijven verbeteren. Er zijn maar weinig chirurgen, die zoveel publicaties op hun naam hebben staan. Dankzij zijn uitgebreide chirurgische expertise, netwerk en betrokkenheid heeft hij bij (inter)nationale studies een belangrijke stem.

Ook in zijn vrije tijd is hij met werk bezig, bijvoorbeeld door nieuwe technieken te bestuderen in andere ziekenhuizen die de zorg voor patiënten kunnen verbeteren. Als collega is hij een inspirator die anderen stimuleert om zich te blijven ontwikkelen. In alles wat de heer Strobbe doet, staat de mens centraal.

Burgemeester Bruls overhandigde de Koninklijke onderscheiding in het Auditorum van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis aan de vrouw van de heer Strobbe. Zij spelde de onderscheiding bij haar man op.


Dit bericht delen:

Advertenties