Achtervolging vanaf A50 eindigt met botsing op Industrieweg

Van onze redactie
4 februari 2022

Een 25-jarige man uit Zaltbommel is gisteravond aangehouden na een achtervolging. De man ging ervandoor nadat hij een stopteken kreeg omdat hij te hard reed en verkeersgevaarlijk gedrag vertoonde. De achtervolging stopte toen de man zijn voertuig op de Industrieweg tot stilstand bracht. Direct daarmee ontstond een aanrijding tussen deze auto en de politieauto die erachter reed.

Omstreeks 21.30 uur reden agenten van politieteam Verkeer tijdens een reguliere surveillance op de A50 in de richting van Nijmegen. Een Volkswagen Polo trok hun aandacht omdat de bestuurder volgens metingen harder dan 200 kilometer per uur reed en verkeersgevaarlijk rijgedrag vertoonde. Dat was reden voor de agenten om de bestuurder te laten stoppen. De bestuurder van het voertuig negeerde het stopteken en dit resulteerde uiteindelijk in een achtervolging. Toen de auto Nijmegen inreed, sloten meerdere politiewagens aan.

De achtervolging vervolgde over de Energieweg, Ambachtsweg en de Industrieweg. Op de Industrieweg stopte de bestuurder plots op de busbaan. Daardoor kon de onopvallende politieauto die erachter reed niet tijdig stoppen, met een botsing tot gevolg. De auto kwam tot stilstand tegen een boom. De politieauto bleef beschadigd op de weg achter.

De bestuurder ging er vervolgens te voet vandoor over de Rivierstraat. Agenten reden over het gras vanaf de Industrieweg achter de verdachte aan, maar de auto belandde in een tuin aan de Rivierstraat. Na een korte achtervolging te voet kon de verdachte op de Schipbeekstraat worden aangehouden.

Het gaat om een 25-jarige man uit Zaltbommel. Hij raakte lichtgewond bij de botsing en is per ambulance voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is na behandeling alsnog door de politie in het bureau ingesloten voor verhoor. Hij weigerde mee te werken aan het onderzoek naar rijden onder invloed. De politie doet verder onderzoek.

De twee agenten die in de auto zaten waarmee de aanrijding ontstond, zijn ter plekke nagekeken door de ambulance. Eén agent heeft lichte verwondingen, de andere agent is niet gewond geraakt. De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie deed langere tijd onderzoek. De Industrieweg was langere tijd tussen het Industrieplein en de Waterstraat afgesloten. Nadat het onderzoek op locatie was afgerond en de auto's weggesleept waren, werd de weg omstreeks half 1 weer vrijgegeven voor verkeer.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024