‘Tinder van Toen’ en liefdesenveloppen in de bibliotheek

Van onze redactie
3 februari 2022

Liefdes van toen en nu: op Valentijnsdag viert Bibliotheek Gelderland Zuid de liefde. Journalist Mark Traa geeft op maandagavond 14 februari een intiem inkijkje in het liefdesleven van onze voorouders. Ook zijn in de bibliotheek ‘liefdesenveloppen’ te vinden met illustraties van Jelko Arts en een gedicht van Wout Waanders. Perfect om je zelfgeschreven liefdesbrief, een cadeaubon of ander presentje voor je geliefde in te verpakken.

Hoe hielden minnaars en geliefden contact toen er nog geen WhatsApp of Tinder was? Hoe maakten ze afspraakjes voor een geheime date? Vanaf halverwege 19e eeuw plaatsten ze oproepen in de krant waarin volop werd gesmacht, gemopperd en gewanhoopt. Ook stelden ze in huwelijksadvertenties heel andere eisen aan een partner dan tegenwoordig.

Redacteur Mark Traa van Quest verzamelde honderden berichten op de razend populaire Instagram-pagina Liefde van Toen. Hij laat de meest lieve, schaamteloze, wanhopige en romantische oude contactadvertenties de revue passeren tijdens zijn bloemlezing ‘Tinder van Toen’ in Bibliotheek De Marienburg op 14 februari. Tussen 20.00 en 21.30 uur geeft hij een intiem inkijkje in het liefdesleven van onze voorouders. Kaarten (€ 6/€ 7,50) zijn verkrijgbaar via www.obgz.nl/agenda.

Liefdevol verpakt

Vorig jaar hielpen BrievenBoys Wout Waanders en Jelko Arts bij het schrijven van persoonlijke liefdesbrieven voor Valentijnsdag, dit jaar verzorgen ze de verpakking. In alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid ligt rond Valentijnsdag een prachtig geïllustreerde plaat met woordkunst om in elkaar te vouwen tot een liefdesenvelop. Door er zelf de inhoud aan toe te voegen, verras je je geliefde met een origineel cadeau.


Dit bericht delen:

Advertenties