Gemeente toont schetsontwerp voor opknap Valkhofpark

Valkhofpark
Van onze redactie
3 februari 2022

Vanaf eind 2022 / begin 2023 gaat de gemeente het Valkhofpark opknappen: "We hebben hiervoor een schetsontwerp gemaakt. Donderdag 10 februari laten we u in een digitale bijeenkomst graag zien welke ideeën we hebben voor herstel van de muren, een nieuwe entree, beplantingen en faciliteiten voor verlichting en evenementen. We horen graag uw reactie."

Monument
Het is een bijzondere klus: het park is een (rijks)monument dat op verschillende manieren beschermd is. Hier zit 2.000 jaar geschiedenis in de bodem. De gemeente: "Vandaar dat we voorzichtig moeten zijn en niet alles kan. Tegelijk is het park een levendige plek die veel bezoekers trekt vanwege de natuurlijke omgeving met prachtig uitzicht, de historische gebouwen en de evenementen."

Valkhofkwartier, Kelfkensbos en parken
De opknap van het Valkhof past in een groter geheel: het Valkhofkwartier. De omgeving van het Kelfkensbos en het Valkhof is de plek waar iedereen kennis kan maken met de geschiedenis van Nijmegen. De komende jaren wordt het hele gebied stukje bij beetje aangepakt. De afgelopen jaren knapten we de Waalkade en de Lindenberghaven op en bouwden we het centrum voor natuur en cultuurhistorie De Bastei. De reconstructie van de Hoogstraat is bijna klaar. Komende jaren wil de gemeente onder andere aan de slag met de parken, de verbouwing van het museum en het Kelfkensbosplein.

U kunt deelnemen aan de online bijeenkomst door de link te gebruiken die u vindt op nijmegen.nl/mijnwijkplan. U kunt later de bijeenkomst ook terugkijken. Gestart wordt op 10 februari om 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur.  


Dit bericht delen:

Advertenties