Pepijn Sluiter vertrekt als directeur van het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN)

Architectuur
Van onze redactie
2 februari 2022

Per 1 maart 2022 stopt Pepijn Sluiter als directeur van het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN). Sluiter heeft zich gedurende zes jaar ingezet voor het ACN.

De afgelopen jaren ontwikkelde het ACN zich tot een interdisciplinair werkend architectuurcentrum dat dicht op de actualiteit zit. Het (online) publieksbereik nam toe, de organisatie werd geprofessionaliseerd en er werden nieuwe programmaformats geïntroduceerd. Ook werd de stadsredactie Hoog // Diep opgericht. Het ACN werkte steeds vaker samen met uiteenlopende cultuurpartners als Arthouse LUX, De Nieuwe Oost I Wintertuin, GoShort, CASA-Arnhem en Radboud Reflects. Binding van sponsoren en donateurs en een toename van financiële ondersteuning vanuit de gemeente Nijmegen en het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie zorgden bovendien voor een gestage groei van activiteiten die het Architectuurcentrum organiseert.

Sluiter: “Het was een leerzame en spannende tijd. We wilden het ACN vernieuwen, midden in de stad en de samenleving staan en zichtbaar zijn, maar moesten tegelijkertijd herkenbaar blijven voor ons bestaande publiek.”

Dukenburg Uprising
Succesvolle publieksprogramma’s waren de openluchtexpositie BouwLab Nijmegen, de serie Gelukkig Wonen = en de tweejaarlijkse uitreiking van de Architectuurprijs. Met het onderzoek naar nieuwe woonvormen Dukenburg Uprising en het aanleggen van de Bindertuin tijdens het jaarthema De stad als Ecosysteem, speelde het ACN ook zelf een actieve rol in de ontwikkeling van Nijmegen.

“Nijmegen is geen vanzelfsprekende architectuurstad, maar wel een stad met een enorm betrokken bevolking. Het blijven verbinden van mensen aan ruimtelijke thema’s is daarom van groot belang.”

Martin-Paul Neys, voorzitter ACN: “Het is ons de afgelopen periode gelukt om het projectbureau stevig neer te zetten. Pepijn heeft hier op eigenzinnige en vooruitstrevende manier aan bijgedragen en dat biedt vertrouwen in de toekomst. We wensen Pepijn veel succes bij zijn functie als stedenbouwkundig ontwerper en hopen hem nog regelmatig in Nijmegen te ontmoeten.”

Sluiter gaat als stedenbouwkundig ontwerper werken voor ontwerp- en adviesbureau SAB.

Vacatures
Het ACN is per direct op zoek naar een nieuwe directeur, programmamaker en medewerker communicatie. De vacatures staan op de website
www.architectuurcentrumnijmegen.nl/organisatie 


Dit bericht delen:

Advertenties