WebinarGeek: "Klimaatverandering toen & nu"

Kennisdelers
Van onze redactie
30 januari 2022

In de regio Gelderland-Zuid woont een groot aantal deskundige mensen die door hun werk of hobby veel weten over een specifiek onderwerp. De Bibliotheek Gelderland Zuid deelt deze schat aan kennis tijdens de gratis online lezingenreeks ‘Kennisdelers’.

Kennisdelers is een reeks online lezingen over zeer verschillende onderwerpen: van Bhutan tot Nijmeegse kunst en van dystopische literatuur tot omgaan met stress. De lezingen vinden telkens van 20.00 tot 21.00 uur plaats via het online platform WebinarGeek. Deelname is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om mee te doen. Toehoorders kunnen via de chat vragen stellen aan de sprekers.

Dinsdag 1 februari 2022, van 20:00 tot 21:00: Marc ter Horst | online via WebinarGeek. Kosten: gratis. Aanmelden kan via deze link.

Voor zijn bekroonde kinderboek ‘Palmen op de Noordpool’ deed Marc ter Horst uitgebreid onderzoek naar de geschiedenis van klimaatverandering en de huidige stand van zaken. In deze lezing praat hij je aan de hand van foto’s en animaties op een toegankelijke manier helemaal bij. Binnen een mum van tijd ben je helemaal op hoogte van de belangrijkste oorzaken, gevolgen en maatregelen en heb je kennisgemaakt met ijskernonderzoek, tipping points en de Keelingcurve.

Over Marc ter Horst

Marc ter Horst is kinderboekenschrijver. Na zijn studie literatuurwetenschap raakte hij geïnteresseerd in onderwerpen op het gebied van natuur, aardrijkskunde en geschiedenis. Als tekstschrijver werkte hij mee aan vele schoolboeken, lespakketten en tentoonstellingen. Zijn informatieve kinderboeken zijn vertaald in meer dan tien talen en hebben diverse prijzen gewonnen.


Dit bericht delen:

Advertenties