Het muZIEum weer open met vernieuwde belevingen

Van onze redactie
26 januari 2022

Het muZIEum is blij om bezoekers weer te zien! Iedere sluiting heeft een grote impact op de organisatie, maar biedt tegelijkertijd ruimte voor het bedenken en uitvoeren van nieuwe ideeën. Daar heeft het muZIEum zich de afgelopen periode dan ook op gericht. Met het nieuwe thema vrije tijd staan de gidsen en publieksbegeleiders klaar om vanaf vandaag vol enthousiasme bezoekers te ontvangen.

Nieuw: naar de bioscoop in het pikkedonker
Kan iemand die blind of slechtziend is een film kijken in de bioscoop? Want hoe vindt iemand de juiste stoel en hoe ‘kijkt’ diegene naar de film? Het antwoord op de vraag: natuurlijk kunnen blinden en slechtzienden naar de bioscoop. Tegenwoordig zijn er handige tools, zoals audiodescriptie, zodat ook zij de film kunnen zien. Hoe dat werkt? Ontdek het in de vernieuwde donkerbeleving “Een dag uit het leven van …".

Nu te zien: fotoserie ‘the CONTACT’
George Kabel raakt rond zijn 30ste levensjaar blind door het Usher-syndroom. Kabel stelde zich lange tijd de vraag hoe het non-verbale contact tussen hem en voorbijgangers op straat eruitziet. Wanneer je kunt zien maak je uiteraard snel oogcontact met anderen. Sinds George blind is geworden, is daarmee niet alleen zijn zicht maar ook de beleving op straat veranderd.

Voor de fotoserie ‘the CONTACT’ werkte Kabel samen met fotograaf Dré Didderiëns. De foto’s in deze serie illustreren op pakkende wijze dat niet alleen de wereld voor Kabel verandert, maar ook hoe de mensen om hem heen veranderen. 

Sporten, reizen, gamen als slechtziende? Ervaringsdeskundigen vertellen hoe
Vrije tijd, iedereen houdt ervan en iedereen geeft er op een andere manier invulling aan. De één sport, de ander leest een boek en wéér een ander schildert. Vele soorten en smaken dus, maar hoe doe je al deze dingen als je blind of slechtziend bent? De komende tijd vertellen de ervaringsdeskundigen van het muZIEum alles over wat zij doen in hun vrije tijd en hoe zij dat doen.


Dit bericht delen:

Advertenties