Weer nieuwe AED's in Nijmegen

Van onze redactie
24 januari 2022

In de Vijverhorst (Meijhorst) en bij het OBG (Nijmegen-Oost) is afgelopen tijd tweemaal een Automatische Externe Defibrillator (AED) geplaatst. "Nijmegen is weer een stukje ‘Hartveiliger."

Op vrijdag 14 januari 2022 is een AED geplaatst aan de Vijverhorst. De aanschaf van de AED is een cadeau van de bouwer van de Vijverhorst. Directeur Ron Brons van ‘Veluwezoom-Verkerk Bouw’ beloofde dit als cadeau aan de bewoners van het complex na gereedkomen van de renovatie. Tegelijk wil hij het Dukenburgse AED-initiatief ondersteunen.

De AED-kast hangt bij het wijkbeheerderskantoor van woningcorporatie Portaal, Meijhorst 17-70. Woningcorporatie Portaal faciliteerde ook de plaatsing.

In de Professor Cornelissenstraat naast het ‘Oud Burger Gasthuis’ (OBG) is ter hoogte van de huisartsenpost een AED geplaatst in de standaard gebruikte groene AED-kast. De AED is een initiatief van bewoners in deze buurt, gezamenlijk hebben ze de kosten opgebracht. Het OBG heeft voor de plaatsing zorggedragen. Beheer en onderhoud worden verzorgd door de Stichting AED Dukenburg.
De volgende stap is het volgen van reanimatiecursussen die mogelijk gegeven kunnen worden in het OBG.

Ook de Stichting AED Dukenburg is zeker van plan weer deze cursussen te gaan geven. Houdt u daarvoor haar website in de gaten.


Dit bericht delen:

Advertenties